Nalika ngeterake kucing

Kucing karo manungsa

Ora ana liyane sing santai tinimbang ngusap asu wulu, ta? Lan kurang nalika dheweke ndeleng sampeyan kanthi mripat cilik sing ayu banget. Nanging yen durung nate urip karo kucing, bisa uga kita durung ngerti nalika ngrumat kucing.

Prilaku kasebut sing dituduhake ing kahanan sing ala bisa nyebabake kita cilaka. Kanggo ngindhari, penting banget kanggo ngerti kanca sikil papat sing dikepengini supaya bisa ngantisipasi reaksine.

Kapan sampeyan BISA ngrumat kucing?

Kaping pisanan, kita bakal bisa ndeleng nalika bisa nggunakake sawetara menit kanggo ngelus wulune tanpa kudu njupuk risiko. Kahanan kasebut sejatine sawetara, kaya sing dijelasake ing ngisor iki:

  • Nalika dheweke turu ing sisih kita kanthi tentrem: iki wayahe istimewa banget, amarga sing wulunen santai. Mesthi wae, ngelus-elus kudu alus lan alon.
  • Nalika dheweke lagi lungguh ing jejere kita lan nonton kanthi penasaran: ing wektu iki kita bisa ngelus tanpa masalah, sanajan bisa uga dheweke luwih seneng karo tangan sing ditindakake.
  • Nalika dheweke nyedhaki wave: contone, yen kita nggarap komputer lan cara nggunakake »meow».
  • Nalika katon ayem: yen wulu katon tenang, kita bisa ngelus tanpa masalah.

Kapan sampeyan ora bisa menehi kucing?

Sanajan ana sawetara kahanan sing ora cocog kanggo ngelus-elus, kita kudu ngurmati dheweke amarga dheweke bisa ngganggu kita. Ing ngisor iki:

  • Sajrone gelut, utawa yen nesu: Yen dheweke gremengan utawa nggrundel, kita ora kudu nganggep dheweke kaya bayi manungsa, nanging sing bakal kita lakoni yaiku ninggalake dheweke dhewe lan ayo dheweke lunga menyang endi wae kanggo santai. Yen lagi gelut utawa arep gelut, kita bakal nyoba medeni kewan loro kasebut kanthi swara banter, utawa kanthi cepet.
  • Nalika mangan: ana akeh kucing sing ora seneng dienggo nalika mangan, lan bisa reaksi agresif.
  • Nalika ing kothak wedhi: mesthine, yen nggunakake kothak sampah, kita uga ora kudu menehi pet, kajaba dheweke minangka bocah kucing sing sinau nggunakake, saengga kita bisa menehi belesan minangka hadiah.

Kucing karo manungsa

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.