Dermatitis ing kucing: sabab, gejala lan perawatan

Kucing ngresiki awake dhewe

Kulit kucing uga katon lara. Kita ora biasane mikir, amarga kewan iki nggunakake akeh wektu kanggo ngresiki awake dhewe, lan mulane tetep tetep resik, nanging sejatine yaiku nalika gejala penyakit pisanan muncul dermatitis, yaiku nalika kita ngerti pentinge kanggo nggawe manawa kita menehi kanca kabeh sing dikarepake.

Salah sawijining penyakit kulit sing paling umum yaiku dermatitis miliary, sanajan kondhang kanthi jeneng eksim. Nanging apa sing nyebabake lan gejala apa sing dermatitis ing kucing? Lan sing paling penting, Piye carane nambani?

Penyebab dermatitis ing kucing

Ana sawetara sebab kenapa kucing bisa ngalami dermatitis, lan ing ngisor iki:

  • Intoleransi panganan
  • Infeksi bakteri
  • Mites
  • Jamur
  • Kutu
  • Penyakit sistem kekebalan

Apa gejala kasebut?

Nalika kucing duwe dermatitis, salah sawijining gejala sing paling umum yaiku ruam kerak ing gulu, ing endhas lan mburi. Kita bisa uga mikir manawa iki kudu nyebabake akeh rasa gatel, nanging kasunyatane gumantung: ana wulu sing bakal ngrasakake rasa ora nyaman lan bakal asring ngeruk, nanging ana liyane sing, kanthi nalisir, bakal terus urip normal.

Diagnosis lan perawatan

Yen kita ngira manawa kanca wis dermatitis, mula luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa dheweke lan menehi perawatan sing paling cocog gumantung saka panyebabe. Umumé, sampeyan kudu eling yen eczema ana ing endhas utawa ing sacedhake, iku dermatitis sing disebabake gigitan kutu, sing diobati kanthi menehi antiparasit marang kewan kasebut lan njaga omah supaya tetep resik; yen luwih akeh ana ing buntut, mula duwe tungau lan uga kudu menehi antiparasit kanggo ngilangi; lan yen ora ana ing wilayah apa wae sadurunge, mula luwih akeh panelitian amarga bisa dadi intoleransi panganan utawa dermatitis kontak.

Minangka pancegahan, iku penting duwe produk reresik mesthi disimpen kanthi apik, metu saka kucing. Kajaba iku, kudu diwenehi a panganan sing berkualitas, yen bisa tanpa sereal amarga bisa nyebabake alergi.

Dermatitis ing kucing

Dermatitis ing kucing minangka masalah sing kudu ditliti dening profesional. Mung kulit bisa dadi sehat kaya sadurunge.


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daria berkas ngandika

    Kucingku duwe bintik-bintik abang ing wetenge, udan, ora gatel, nanging dheweke wis dilat, lan bintik-bintik iki mlaku menyang punggung, apa sejatine iki?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Daria.
      Nyuwun pangapunten, kula mboten saged matur.
      Luwih becik ndeleng dokter hewan.
      Kabeh sing paling apik. Muga-muga bisa dadi luwih apik.