Cara nulungi kucing sing kesasar

Kucing kesasar

Kucing sing kesasar butuh pitulung. Ana luwih akeh, amarga sawetara wong sing mutusake njupuk kucing (lanang utawa wadon) kanggo disterilisasi, lan akeh wong sing ninggalake kucing. Kasunyatan sing nyenengake yaiku: sithik banget sing tanggung jawab kanggo kewan iki, lan luwih sithik sing mutusake njupuk siji omah.

Yen sampeyan pengin ngurus, mula dakkandhani carane nulungi kucing sing kesasar.

Temokake babagan hukum tanggung jawab kewan ing kutha utawa kutha sampeyan

Iki minangka perkara pertama sing kudu sampeyan lakoni. Bukak situs web dewan kutha utawa kutha sampeyan, utawa langsung menyang kana, lan takon manawa menehi panganan kucing sing kesasar dilarang utawa ora. Sanajan kita ora seneng ngerti babar pisan, nanging ing pirang-pirang wilayah, sampeyan bisa dikritik amarga ngurus kewan kasebut. Napa aku isih durung bisa ngandhani. Kanggo entuk dhuwit? Kanggo nyuda jumlah kucing? Aku ora ngerti, lan ing kasus apa wae, aku mikir kudu maca laporan iki disiapake dening 425 dokter hewan kanthi metode CES (Capture - Sterilization - Release).

Ing kasus apa wae, yen dilarang ing wilayah sampeyan, Sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan menehi feed ing garasi, ing omah utawa, pungkasane, properti pribadi (mesthi duwe idin, temenan), dheweke ora bisa menehi informasi apa-apa, amarga sampeyan mutusake sapa sing mlebu properti kasebut lan sapa sing lunga, dheweke duwe sikil loro utawa sikil papat. Aku dhewe ngurus koloni kucing sing mlebu kebon, lan tanpa masalah.

Ngitung pinten dhuwit sing bisa sampeyan lakoni saben wulan kanggo ngurus

Sanajan dalane, dheweke butuh perawatan sing padha karo kucing sing ana ing omah. Iki tegese dheweke butuh panganan, banyu, lan perhatian dokter hewan. Dokter hewan biasane nggawe rega khusus, nanging kanggo menehi saran babagan regane sampeyan, iki dhaptar rega:

  • Banyu: 1 euro kanggo botol 5 liter.
  • Panganan garing (tas 20kg): udakara 24 euro.
  • Vaksin (4 taun kaping pisanan, 1 saben taun): 20-30 euro saben.
  • Sterilisasi: 100-200 euro.

Kanggo ngindhari kejutan, disaranake uga nggawe piggy bank kanggo apa wae sing bakal ana (penyakit, kacilakan, apa wae).

Ngresiki wilayah kasebut sawise mangan

Iki penting banget, apa maneh yen cedhak karo dalan umum. Sawise rampung mangan, sampeyan kudu ninggalake wilayah kasebut kanthi resik, tanpa sisa panganan.

Kucing tresna

Mangkono, urip kucing kasebut bakal kaya saiki: dawa lan seneng. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.