Cara ngobati kucing saka cokotan segawon

Asu bisa banget ngrusak kucing

Anjing lan kucing bisa dadi kanca sing apik yen adaptasi lan pengayaan lingkungan kucing apik lan ditindakake kanthi sabar lan alon. Nanging kadang kucing sing dikasihi bisa dadi korban serangan segawon, apamaneh nalika metu. Biasane, umume digigit utawa digaruk karo kucing liyane, kita kabeh ngerti yen kucing urip pas ing mangsa kawin. Nanging, ora bisa dipungkiri yen segawon bisa nyokot, apamaneh yen sampeyan urip ing negara kasebut, urip karo segawon, utawa mlebu pekarangan tanggane. Kepiye tumindak ing kasus kasebut?

Yen wulu sampeyan wis diserang dening segawon, ayo mlebu lan kita bakal menehi katrangan babagan cara ngobati segawon menyang kucing supaya bisa cepet banget.

Mirsani kucing sampeyan lan tumindak kanthi cepet

Nyokot saka asu bisa uga serius kanggo kucing

Iki minangka perkara pertama sing kudu sampeyan lakoni. Yen sampeyan ngalami lara getihen, coba mandhegake getih kanthi penet nganggo kasa steril. Yen sampeyan ora sadhar, getihen ora mandheg sajrone 5 menit, lan / utawa kasebut lemes sampeyan kudu langsung nggawa dheweke menyang dokter hewan yen ora, urip sampeyan bisa uga ana ing bebaya serius. Mung yen sampeyan nandhang lara dangkal, kita bisa ngobati sampeyan ing omah.

Ngresiki tatune

Kanthi kasa steril utawa, luwih apik, kanthi jarum suntik ngresiki tatu kanthi hidrogen peroksida. Tindakake kanthi tliti supaya wulune ora krasa lara banget. Kajaba iku, sampeyan kudu nyoba supaya tenang sabisa-bisa, amarga mung cara wulu kasebut supaya ora luwih tegang tinimbang sadurunge.

Kepiye cara ngresiki tatune?

Protokol kanggo ngresiki tatune kucing sampeyan padha karo yen asu digigit dheweke amarga ana sebab liyane.

  • Potong rambut ing sacedhake tatu nganti sampeyan nemokake kulit sing sehat. Rambute ora bisa ana ing njero tatu, amarga rambut bisa nemplek ing tatu lan nggawe abses. Elinga babagan iki, utamane yen kucing duwe rambut dawa, yen sampeyan luwih becik motong. Luwih becik dicegah lan pungkasane rambut bakal saya gedhe.
  • Resiki wilayah kasebut kanthi akeh uyah utawa banyu anget. Biasane uyah fisiologis sing ana ing omah iku dosis siji, nanging yen ora, sampeyan bisa nylametake jarum suntik. Aja ngusap tatu utawa nggunakake katun kanggo ngobati awit benang katun cenderung tetep ing tatu kasebut. Aja nggunakake hidrogen peroksida langsung ing tatu.
  • Sampeyan bisa nggunakake antiseptik kayata 2% klorheksidin utawa betadine sing diencerke. ¿Sampeyan ora ngerti carane ngencerake betadine? Aja padha sumelang. 1 bagean betadine digunakake kanggo 9 banyu. Ing omah sampeyan bisa njupuk sendok teh minangka ukuran, ing gelas utawa wadhah nambah sendok teh betadine lan sangang banyu banjur aduk.
  • Oleske salep sing ngobati. Contone, sampeyan bisa nggunakake Blastoestimulin®. Didol ing apotek apa wae, regane regane regane lan cukup efektif. Amarga komponen kasebut mbantu ngobati, nglembabake kulit, sing gampang digunakake supaya elastisitas ing area tatu lan pemulihan luwih cepet. Kajaba iku, duwe antibiotik sing migunani kanggo nyegah infeksi utawa yen wis ngatasi infeksi.
  • Nganggo kasa steril lan sarung tangan. Aku nyaranake sampeyan supaya nganggo sarung tangan kanggo kesehatan, apa anak kucing duweke sampeyan utawa yen kesasar. Kaya sing apik banget, kita ora ngerti yen kucing duwe penyakit, utawa segawon utawa kucing sing nresep utawa nggaru. Gunakake bantalan gauze amarga ora ana utas katun ing tatu kasebut.

Sepira kerepe aku kudu nindakake tamba?

Nyokot saka asu bisa uga serius kanggo kucing

Tindakake langkah sing padha ing bagean sadurunge saben rolas jam. Yen tatu cilik, mesthine kudu mari rong dina. Nanging yen sampeyan ngelingi durung mari, mula ora apik bukak dokter hewan sampeyan.

Oalah, saranku yaiku yen sampeyan ngerti manawa iku nyokot saka asu utawa kucing, bukak pusat dokter hewan, amarga kakehan jinis tatu kasebut kudu diisi. Kajaba iku, kadang mbutuhake perawatan antibiotik penguatan.

Lan elinga yen kudu ngobati kanthi tliti supaya wulunen rasane paling ora lara. Coba tetep tenang sabisa-bisa, pet lan omongi kanthi alus. Sampeyan bisa njaluk tulung marang wong liya, dene wong sing nindakake obat kasebut disimpen ing posisi sing luwih kurang nyenengake kanggo kewan kasebut lan aman kanggo wong sing nambani. Kita kudu ngerti yen saiki, segawon cilik lagi lara, bisa uga kejut, mula bisa uga nyokot utawa ngeruk. Dadi gampang banget yen ana wong sing tanggung jawab nyekel lan ngelus-elus supaya santai lan tenang. Yen wong iki duwe hubungan sing luwih akeh karo bocah kucing, luwih apik amarga dheweke bakal rumangsa luwih aman lan bisa santai sadurunge.

Ngalangi nyakot cokotan segawon

Yen sampeyan menyang dokter hewan, klinik bakal menehi katrangan marang dheweke. Nanging Sanajan obat kasebut rampung ing omah, disaranake uga nganggo kerah Elizabethan.

Yen ngalami luka sing signifikan, utawa yen butuh pitulung veterinar, kucing kudu nganggo krah Elizabethan supaya ora dilat. Kita bisa takon dokter hewan, utawa mulih ing omah kanthi ngetutake langkah-langkah sing diterangake ing artikel iki. Uga ana pilihan liyane Yen kucing sampeyan ora seneng banget karo iker-iker rasukan Elizabethan, nanging cetha yen sampeyan kudu ngindhari tatu kasebut.

Supaya ora kedadeyan maneh

Nyakot asu bisa nyebabake kucing. Yen asu tanggi sing nyakot kucing kita, kita kudu ngomong karo dheweke, kanthi sopan lan hormat. Kita bisa uga njaluk supaya sampeyan luwih mriksa, utawa ndhaptar kursus manut canine. Nanging, yen asu liyane yaiku asu kita sing ngigit dheweke, kita kudu njaga supaya bisa pisah lan bisa dadi wulu.

Kucing bisa lara banget dening segawon

Muga-muga tips iki migunani kanggo sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.