Cara nglatih anak kucing umur 2 wulan

Anak kucing bisa uga ora sopan

Anak kucing nalika isih cilik yaiku kewan nakal banget. Sanalika untu jabang bayi wiwit mlebu, udakara minggu kaping telu, dheweke bakal miwiti tumindak sing ora disenengi manungsa. Lan dheweke pengin nggoleki kabeh ... nganggo cangkeme lan kuku. Ing umur iki, ora akeh kerusakan, nanging bisa ditindakake kaping pirang-pirang dina, luwih saka sepisan kita kepengin weruh apa bakal tetep kaya ngono yen wis diwasa.

Nanging awake dhewe duwe wangsulan kanggo pitakon kasebut. Ya Ya. Gumantung saka apa sing diwulangake - kanthi sadhar utawa ora sadhar - bocah cilik bakal tumindak beda-beda. Kanggo sesuk tumindak sing apik, sampeyan kudu ngerti carane nglatih anak kucing umur 2 wulan. Ayo ndeleng apa sing kudu ditindakake kanggo ngowahi "monster cilik" dadi kucing sosial.

Apa sing kudu dakgawe kanggo golek bocah cilik umur 2 wulan?

Anak kucing nakal banget

Sing paling sampeyan butuhake yaiku sabar. Akeh, sabar banget. Anak kucing bakal nyoba sampeyan kaping pirang-pirang dina, saben dina. Bakal munggah ing pangkon, kadang turu, nanging wektu liyane kanggo muter, lan sampeyan kudu ngerti manawa tembung 'main' ing umur iki kalebu ngeruk lan nresep kabeh sing katon, kalebu tangan, tangan lan sikil.

Nanging uga ora madu. Nyatane, iki kritis. Yen bocah cilik ora duwe rasa sayang saben dina, mula bakal dadi kucing diwasa sing tumindak ora sopan karo kulawarga lan pengunjung.

Kepiye cara mulang?

Penting banget kanggo eling kita ora kudu ngeculake utawa nresep kita. Aja (utawa meh ora nate). Mangkono, kita kudu mriksa manawa ana dolanan utawa tali ing cedhak, amarga iku bakal digunakake kanggo main karo dheweke.

Yen kita ora duwe apa-apa, yen sampeyan conto ing sofa, kita bakal mudhun; lan yen munggah maneh lan nyerang kita maneh, kita bakal mudhun maneh. Dadi nganti dheweke tenang. Wiwitane bakal angel dheweke ngerti yen dheweke ora bisa nyerang kita, nanging kanthi wektu lan sabar kita bakal entuk.

Titik liyane sing ora bisa dilalekake yaiku sosialisasi. Anak kucing kudu karo kulawarga saya suwe saya apik. Yen kita njaga dheweke dikunci ing kamar sedina muput, kanthi ora ana kontak manungsa, dheweke bakal dadi kucing sing 'antisosial', supaya ora ana wong liya. Kewan kasebut kudu dikepung, dielus bocah lan wong diwasa, kudu seneng-seneng dolanan lan kewan liyane sing manggon ing omah,… sing ringkes, kudu nggawe kulawarga.

Mung dheweke bakal sinau urip bareng karo kita. Lan, ing wayah wengi, sampeyan bakal tenang.

Cara mulang bocah cilik rong wulan luwih tuwa

Sanajan mesthine, yen kucing wis umur luwih saka rong wulan, sampeyan kudu terus sinau, amarga mung kanthi cara kasebut bisa dadi kucing diwasa sing gelem tumindak sing apik lan menehi tresna marang sampeyan kabeh wektu tanpa ngrusak apa-apa ing omah. Banjur kita bakal menehi indikasi supaya sampeyan mulang kucing supaya prilaku sing apik wiwit dheweke isih cilik.

Sosialisasi karo kucing sampeyan

Anak kucing umur rong wulan mbutuhake kesabaran

Supaya kucing bisa digunakake biasa karo sampeyan, mula sampeyan kudu sosialisasi karo dheweke. Kaya wong, kucing sinau akeh kanthi nonton prilaku ing sekitare. Supaya kucing bisa nuwuhake prilaku sing positif, sampeyan kudu miwiti sosialisasi wiwit cilik banget, wiwit umur rong minggu!

Paling apik yen sampeyan ngrangkul bayi, supaya sampeyan njaluk dheweke nyedhaki sawetara wektu, kaya 10 menit. Sampeyan uga apike ngenalake sampeyan karo wong liya supaya dheweke wis biasa karo interaksi manungsa. Pakulinan muter karo kucing sampeyan uga bakal menehi kesempatan kanggo nyalurake tumindak sing ala utawa aktif banget.

Sampeyan kudu duwe dedikasi lan luwih sabar. Elinga aja ngukum dheweke lan ora dianggep ala. Dheweke butuh kabeh tresnamu supaya dheweke bisa makmur ing sisihmu.

Ajar dheweke supaya ngetutake pituduh

Sanajan dudu segawon, kucing uga bisa diwulang supaya ngetutake pituduh sing gampang. Duwe kucing sing ngrungokake pandhuan bakal luwih nyenengake lan sampeyan bakal nulungi pangembangan fisik lan mental sing luwih apik. Opo maneh, mupangat banget yen bisa ngunggahake kucing sing manut lan reseptif.

Insentif lan penguatan positif bakal dadi senjata rahasia sampeyan ing langkah iki. Yen, kayata, sampeyan pengin mulang kucing supaya lungguh lan tetep ana ing kursi. pandhuan lan motivasi kucing liwat proses kasebut nggunakake panganan minangka insentif. Cara liya kanggo mulang kucing supaya manut yaiku nggunakake swara karo panganan supaya kucing sampeyan bakal miwiti nggandhengake swara karo prilaku sing positif lan janji bakal entuk hadiah.

Ajar dheweke nggunakake kothak sampah kanthi apik

Langkah iki minangka salah sawijining langkah sing paling penting, lan sing paling angel. Untunge, kabeh bakal terus-terusan nggawe sampeyan lan semangat saka kucing. Jupuk posisi kothak uwuh. Yen sampeyan pengin kucing nggunakake, sampeyan kudu menehi alasan. Pilih area sing sepi lan gampang diakses bocah kucing. 

Sampeyan kudu priksa manawa sampeyan ora mung nampung kothak sampah, nanging uga barang-barang penting kayata panganan, banyu, lan sprei, uga dolanan favorit kucing. Kanthi kabeh sing dibutuhake ing sak panggonan, dheweke bakal mulai mbiasakake nggunakake kothak sampah.

Trik efektif liyane yaiku nyelehake kucing ing kothak uwuh saben tangi utawa rampung mangan. Luwih penting maneh yaiku nindakake nalika sampeyan ngelingi pratandha manawa dheweke siyap mlebu kamar mandhi. Kepiye prestasi kasebut ditindakake? Miwiti ngati-ati kucing sampeyan sabisa-bisa. Iki bakal mbantu nyuda kacilakan lan nggawe latihan kothak sampah dadi luwih angel.

Dolanan karo kucing sampeyan

Penting sampeyan muter karo kucing supaya bisa maju. Kita ora mung ateges dheweke main dolanan kucing cilik, nanging dheweke main karo sampeyan. Dolanan sing digunakake cocog kanggo dolanan lan sampeyan bisa sesambungan bebarengan. Dolanan menehi kucing menyang toko kanggo stimulasi energi, mental lan fisik sing energik, kesempatan kanggo nglegani naluri mburu lan kesempatan kanggo ikatan karo sampeyan..

Kaya jinis latihan liyane, ana cara sing bener kanggo muter. Sampeyan kudu adaptasi game kanggo nyukupi kabutuhan kucing lan mesthekake yen game sing sampeyan lakoni terus maju, tanpa nyuda kucing sampeyan. Malah dolanan sing sampeyan pilih duwe pengaruh gedhe ing kekarepane kucing kanggo main. Nalika blanja dolanan, sampeyan kudu nggawe manawa tuku dolanan sing cocog kanggo kucing, dudu kucing diwasa.

Penguatan positif

Kucing cilik butuh tresno

Nalika prilaku sing apik dikuatake kanthi penguatan positif, kucing bakal sinau tumindak sing bener. Sampeyan bisa uga wis ngerteni pentinge penguatan positif ing tahap liyane ing urip sampeyan, amarga karo kucing iku padha. Iki Iki menehi kucing alesan sampeyan supaya terus tumindak sing bener.

Penguatan positif mbantu ningkatake tumindak sehat lan ngatasi tumindak sing ala. Iki penting banget kanggo elinga yen kucing sampeyan tumindak, amarga sampeyan bisa ngukum dheweke ... nanging ora bisa dadi pilihan yen dheweke nggawe internal tumindak sing apik.

Ngukum kucing amarga kesalahan sing ditindakake dheweke dudu ide sing apik amarga nambah stres lan kuatir lan malah bisa ngganggu hubungan positif sing wis sampeyan gawe kanthi kuwat. Kosok baline, penguatan positif nuduhake manawa tumindak sing becik diakoni lan diganjar, lan nyiyapake kucing supaya sukses.

Kesimpulane, sanajan mulang bocah cilik sampeyan bisa uga dadi tugas sing rumit, sithik-sithik sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi luwih gampang nalika ngerti kucing lan kucing bakal luwih ngerti sampeyan. Kanthi ngetutake tips iki, kabeh bakal dadi luwih gampang kanggo sampeyan loro. Kucing sampeyan bakal tumindak sing apik lan sampeyan bakal rumangsa santai nalika didhidhik. Sampeyan bakal duwe kucing sing apik banget lan sampeyan bakal tenang lan bakal ngrungokake prentahe yen dibutuhake!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.