Cara nggawe mutah kucing

Temokake cara nggawe mutah kucing

Kucing sing dikasihi kepengin banget dadi kadang bisa menehi cangkeme sing ora cocog kanggo dheweke. Dheweke bisa ngulu bahan apa wae sing bisa dirasakake, utawa disambi muter "moro".

Mesthi wae, ora kabeh zat utawa obyek sing ditemokake kucing kita ora bisa dipangan lan ana uga sing mbebayani banget. Apa sing bisa ditindakake nalika kedadeyan kasebut?

Apa muntah?

Muntah bisa mbantu kucing supaya terus maju

Kaping pisanan, aku penting banget supaya ngerti apa muntah lan kenapa kita kudu menyang dokter hewan. Muntah minangka pengusiran isi lambung liwat cangkem. Sampeyan bakal mesthi mual, ngombe maneh, lan bakal ngupayakake weteng supaya bisa ngusir isi lambung sing luwih gedhe.

Yen ora mangu-mangu, dheweke ngarani pusat veterinary sing biasane sampeyan lakoni. Coba critakake apa kasus kasebut supaya dheweke bisa ngukur kahanan sing serius.

Ing kene aku masang sawetara kahanan sing kudu nggawa kucing menyang pusat veterinary yen mutah:

  • Ing anak kucing sing umur kurang saka setaun.
  • Yen sampeyan ngira yen wis ngonsumsi obat-obatan manungsa utawa zat beracun (racun kanggo keong, rodentisida, lsp)
  • Yen dicurigai manawa ana badan asing sing dipangan, kayata tali, benang, jarum, lsp.
  • Yen sampeyan mutah asring utawa mutah iku tetep.
  • Yen ing mutah, kita nemokake isi sing akeh, getih utawa sing padha karo "latar kopi".
  • Yen awan sampeyan mutah luwih saka 2-3 kali.

Kepiye aku ngerti yen kucingku mual?

Kanca-kanca duwe cara sing jelas kanggo mual. Minangka pratondo pisanan apa bisa mandheg mangan?. Ing wektu liyane bakal duwe kaya rada drooling lan bakal obahe nganggo ilat, kaya-kaya ndilat sisa-sisa panganan saka cangkeme.

Sing paling penting, mesthi wae menyang dokter hewan, nanging yen kita manggon adoh saka klinik, penting ngerti carane nggawe mutah kucing lan nalika ora nyebabake muntah.

Kucing tabu sing sedhih lan lara
Artikel sing gegandhengan:
Napa kucing mutah?

Kapan sampeyan ora kudu nggawe mutah kucing?

Sampeyan ora mesthi nggawe kucing muntah

Ora preduli ala banget kanggo ndeleng, kita ora prelu muntah kanthi kahanan apa wae yen sampeyan ngulu klorin, bensin, utawa produk apa wae sing digunakake kanggo njaga mobil utawa ngresiki omah. Yaiku, produk apa wae sing korosif. Alasanipun yaiku kanthi ngombe kewan kasebut wis nyebabake kerusakan lan yen kita nyebabake muntah, kerusakan esofagus bakal ditambah kanthi gabung karo korosif karo jus asam lambung. Penting kanggo mesthekake yen ora ana sisa ing lantai.

Uga, Yen luwih saka rong jam wiwit kewan kasebut nggunakake produk beracun utawa obyek asing, muntah ora bisa disebabake. Iki amarga sawise rong jam, mula bakal tekan usus cilik lan ing kasus zat beracun, bagean bakal diserap. Ing prekara iki, penting banget lan penting banget sampeyan menyang pusat dokter hewan sing paling cedhak.

Arang sing diuripake bisa diwenehake supaya ora nyedhot racun. Areng sing diuripake bisa ditemokake ing apotek tanpa prelu registrasi veterinari. Kita bakal nggunakake udakara 4-5 tablet karbon aktif sing diencerke karo banyu sithik, kanggo kucing udakara 3-4 kg.

Kasus liyane sing kucing ora bisa mutah yaiku yen kewan kasebut semaput amarga berisiko keletihan kanthi gegayuhan.

Asphyxia kanthi gegayuhan adhedhasar kasunyatan manawa kewan kasebut ora sadhar utawa duwe obyek sing ngalangi saluran napas lan isi lambung bisa nembus menyang paru-paru amarga epiglottis sebagian nutup dalan kasebut utawa ora nutup.

Kapan kucing kudu mutah?

Ora kabeh sing dipangan kanca sikil papat iku mbebayani tumrap dheweke. Nanging kita kudu ngawasi dheweke yen kita ngira yen dheweke wis mangan panganan sing ora kudune. Ati-ati khusus karo penyegar udara ing omahKaping pirang-pirang kita milih bau sing legi sing "nyenengake". Tanduran utawa tanduran sing wis diobati karo herbisida.

Kepiye cara nggawe kucing mutah?

Temokake cara nggawe mutah kucing

Mesthi wae Muntah bakal ditindakake yen dokter hewan ngandhani.

Ing omah, kita bisa nyebabake muntah kanthi hidrogen peroksida kanthi 3% kemurnian. Sampeyan bakal diwenehi 5 ml 3% hidrogen peroksida, nganti sedhep kopi. Kita ing omah ora bakal menehi luwih akeh amarga bisa mbebayani kewan kasebut kanthi ora cukup latihan utawa sarana. Penting, sawise menehi pengenceran hidrogen peroksida, kita nggawe kewan mlaku supaya luwih efektif.

Sawise kucing mutah, areng sing diuripake bakal diwenehake ing dosis sing kasebut ing ndhuwur ing kiriman iki.

Salah sawijining kahanan utama sing mikir babagan cara nggawe mutah kucing yaiku amarga wis mangan sawetara tanduran sing ana ing omah. Sabanjure, aku menehi dhaptar tanduran sing biasane ana ing omah lan kebon lan beracun kanggo kucing.

Tanduran beracun kanggo kucing

Sawetara tanduran beracun kanggo kucing

Yen sampeyan nganggep tanduran iki, kucing bakal angel banget lan kita bisa nyegah supaya ora mutah kucing.

Tanduran nang njero

  • Aphelandra
  • Tanduran minyak jarak (Ricinus)
  • Ceri Natal (Solanum)
  • Chrysanthemum (Dendranthema)
  • codiaemun
  • Cyclamen utawa violet persia
  • Ivy setan, Poto (Epipremmun aereum)
  • diephenbakia
  • Kuping gajah
  • Pakis
  • Holly (Ilex)
  • Hypoestes fitokostachya
  • Gondok (Hyacinthus)
  • Ivy
  • Mistletoe (Viscum)
  • Oleander (Nerium oleander)
  • Ornithogalum (saka kulawarga gondok)
  • Poinsenttia utawa poinsettia (Euphorbia)
  • Senecio
  • Lintang Belen
  • Wit payung
  • Tanduran Zebra

Tanduran kebon

  • Abrus precatorius utawa licorice Amerika
  • Hyoscyamus
  • Aconitum (Aconite)
  • Ilex (Holly)
  • Actaea Impatiens
  • Aesculus (Chestnut Jaran utawa Chestnut Palsu)
  • Ipomoea (lonceng)
  • Agrostemma githago (candelaria utawa carnation)
  • Aleurites Hedera (Ivy)
  • Allium sp. (bawang, bawang, bawang putih)
  • Jasminum (melati)
  • alocasia
  • Juniperus sabina (creeping juniper)
  • Alstroemeria (lily saka Peru)
  • Anagallis laburnum
  • Anemone (anemon alas)
  • Lantana (gendéra Spanyol)
  • Sangkakala Angel (Brugmansia)
  • Larkspur (Delphinium)
  • Lathyrus (Orobus)
  • Angel Wings (Kaladium)
  • Ligustrum (Henna)
  • Wit aprikot (Prunus armeniaca)
  • Lilium
  • Aquilegia (Colombinas)
  • Lily lembah (Convallaria majalis)
  • Arisaema (lobri kobra)
  • Arum (PISAH NGARIK)
  • Linum (Linen)
  • Astragalus
  • Lobelia
  • atropa
  • Lily putih
  • Avocado (Persea americana)
  • Azalea (Rhododendron)
  • Lupinus (lupine utawa lupine)
  • Christopher's Wort (Actaea)
  • Lycopersicon (kentang, tomat)
  • Manuk utawa kembang swarga (Strelitzia)
  • Lysichiton (Gobis Skunk)
  • Susana bermata ireng (Thunbergia)
  • Madagaskar Vinca (Catharanthus)
  • Bloodroot (Digitalica)
  • Dianthus (Tagetes, karnaval Moor)
  • Boxwood (Buxus)
  • Melia (Kulawarga Mahoni)
  • Nicotiana (tembakau)
  • Peach (Prunus persica)
  • Sapu (Cystisus)
  • Mirabilis jalapa (Don Diego ing wayah wengi)
  • Brugmansia (Sangkakala Angel)
  • Monk Wood (Aconitum)
  • Bironia Bellflower (Ipomoea)
  • Buckthorn (Rhammus)
  • Narcissus (daffodil)
  • Bush Burning (Dictamnus)
  • Nerium oleander (Oleander)
  • Buttercup (Ranunculus)
  • buxus
  • Belladonna
  • caladium
  • Caltha
  • Oak utawa holm oak (Quercus)
  • catharanthus
  • Bawang (Allium)
  • Celastrus
  • Ornithogalum
  • Centaurea cyanus (kembang jagung utawa blueberry)
  • oksitropis
  • Cestrum (gagah wengi)
  • Paeonia (peonies)
  • Papaver (poppy)
  • Parthenocissus (pendaki)
  • Chinchinchee (Ornithogalum)
  • Peony (Paeonia)
  • pernettya
  • Clematis (clematis)
  • Philodendron
  • Colchicum (crocus musim gugur utawa safron)
  • Physalis
  • Columbian (Aquilegia)
  • Phytolacca (Ombu)
  • Conium Pokeweed (Phytolacca)
  • Convallaria majalis (lily lembah)
  • Polygonatum
  • Carnation ireng (Agrostemma githago)
  • Poppy
  • Primrose obconica (primulaceae)
  • Kembang jagung (Centaurea cyanus)
  • Henna (Ligustrum)
  • Prunus armenica (wit aprikot)
  • Cotoneaster (padha karo eri geni)
  • Prunus laurocerasus (ceri laurel)
  • Saffron (Colchicum)
  • Cupressocyparis leylandii (Cypress Leyland)
  • Quercus (oak)
  • Cytisus
  • rhamnus
  • Narcissus
  • Rhododendron
  • Daphne (Daphne)
  • Rhus (Sumac)
  • datura ricinus
  • Delonix
  • Robinia (akasia palsu)
  • Dicentra (jantung getihen)
  • Tanduran karet (ficus)
  • Dictamnus (ramuan gipsi)
  • Rudbeckiia
  • Digitalis (digitalis utawa foxglove)
  • Ruda (Rute)
  • Echium (sarang viper)
  • Sepuh
  • Euonymus (spindles)
  • Schefflera (wit payung)
  • solandra
  • Don Diego ing wayah wengi
  • solanum
  • Seal of Solomon (Polygonatum)
  • Frangula utawa kemiri (Rhamnus)
  • Galanthus (bluebells)
  • Strelitzia (manuk utawa kembang swarga)
  • Gaultheria (sumac)
  • Buta babi raksasa
  • Gloriosa superba (flag Spanyol)
  • tanacetum
  • Taxus (yews)
  • tetradymia
  • Helleborus (mawar natal, hellebore ijo)
  • Jubah Kristus (Datura)
  • Hemlock (Conium)
  • Tuhja (Panjenengan, Cypress)
  • Henbane (Hyoscyamus)
  • Thunbergia (mripat ireng)
  • Heracleum mantegazzianum (peterseli raksasa)
  • Hippeastrum (Knight's Star Lily)
  • Chestnut Kuda (Aesculus)
  • Hyacinthus (Gondok)
  • Visum (mistletoe putih)
  • Hydrangea (hydrangea)
  • Wisteria (wisteria)
  • Yew

Muga-muga sampeyan seneng karo kiriman iki lan mbantu sampeyan. Lan elinga yen kiriman iki minangka artikel sing informatif, nanging sing bisa nulungi kucing sampeyan yaiku dokter hewan, mula yen sampeyan duwe pitakon, bukak pusat dokter hewan sing dipercaya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.