Apa sing kudu ditindakake yen kucing nguyuh ing kasur

Kucing lan manungsa

Apa kucing sampeyan nindakake apa sing ora kudu ditindakake ing amben? Sanajan "kejutan" normal tartamtu yen bocah cilik sing sinau ngredhakake awake dhewe, yen wis diwasa iku luwih saka cukup alesan kanggo kuwatirDadi, bakal ana wektu ing urip saben kucing domestik nalika dheweke sinau nggunakake kothak uwuh, lan nalika ora, amarga ana kedadeyan.

Dadi ayo dideleng apa sing kudu ditindakake yen kucing mbebani kasur.

Kucing minangka kewan sing nuntut banget

1.- Aja nggetuni dheweke

Gampang ngrasakake rada ora enak, lan malah nesu, yen kucing nindakake bisnis ing kasur, nanging uga nggawe kita rumangsa ala ing kasunyatan ora bakal ono gunane yen mbujuki dhewekeamarga dheweke ora bakal nggandhengake nesu karo sing ditindakake amarga wis suwe.

Uga, sampeyan uga ora kudu nabrak dheweke utawa mbengok, ora nate. Nindakake iku mung bakal nggawe dheweke wedi karo kita.

2.- Mirsani

Ya, delengen. Dheweke mriksa manawa bisa menyang kothak sampah kanggo ngatasi normal lan gampang. Yen sampeyan ngerti yen sampeyan regane, sampeyan bakal krasa lara lan / utawa gatel, sampeyan ngalami sawetara masalah utawa ana getih ing urin lan / utawa feses, penting banget yen sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa, amarga sampeyan kena infeksi.

3.- Resiki kothak uwuh

Kucing kasebut minangka kewan sing resik banget lan ora bakal ngeculake awake ing kothak uwuh yen reget. Mula, iku trep copot kursi saben dina lan resiki nampan paling ora seminggu pisan. Gumantung ing wedhi kanggo kucing sing digunakake wulu, sampeyan bisa ngisi nampan maneh nganti sewulan.

4.- Ngeculake stres

Kejabi resik, uga sensitif banget. Yen lingkungan kulawarga tegang, utawa yen kewan stres, sing biasane yaiku butuh kabutuhane yen bisa Dadi yen sampeyan duwe wektu sing ora apik, aja ragu-ragu mlaku-mlaku, olahraga, utawa nindakake apa sing paling disenengi supaya tenang. Kanca sikil papat bakal matur nuwun, lan sampeyan bakal padha urip kanthi luwih apik 😉.

Napa kucing sampeyan nguyuh ing kasur

Kucing minangka kewan sing resik banget

Saliyane ngerti carane nerusake, sampeyan kudu ngerti sebabe kucing sampeyan lagi mbasuh amben. Yen sampeyan ngerti polah dheweke, bakal luwih gampang ngerti carane tumindak supaya dheweke mandheg tumindak kasebut. Iki bisa dadi salah sawijining perkara sing paling mumetake sing bisa ditindakake nalika sampeyan duwe kucing - kucing sampeyan kencing ing amben sampeyan. Napa kucing nindakake iki lan apa sing bisa ditindakake kanggo nyetop?

Kucing sing buang air kecil sing ora cocog bisa uga duwe masalah medis

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu dipikirake kapan kucing sampeyan kencing ing njaba kothak sampah yaiku yen dheweke ngalami masalah medis. Infeksi saluran kemih, diabetes, lan penyakit ginjel minangka kahanan umum ing kucing sing bisa nyebabake ora bisa tekan kothak reregan utawa ora gelem nggunakake kothak kasebut. Yen kucing sampeyan kencing ing amben utawa ing endi wae kajaba kothak sampah, deleng dokter kewan yen sampeyan duwe masalah.

Kaku lan kuatir bisa nyebabake kencing sing ora cocog

Sawise kondhisi medis, stres lan kuatir minangka penyebab kencing sing ora cocog ing kucing. Kucing bisa stres utawa kuwatir karo akeh perkara sing ora bisa dingerteni manungsa. 

Kahanan kothak sampah sing kurang apik minangka penyebab utama sawetara kucing. Kothak sing ora diresiki cukup, ana ing papan sing ora rumangsa aman kanggo anak kucing, utawa ngemot uwuh sing ora enak karo kucing, ana kahanan stres kanggo kucing sing rewel, lan kabeh alasan nguyuh ing sisih liyane. Kanggo ngindhari iki, tututi tips ing ngisor iki:

  • Priksa manawa sampeyan kudu njupuk kothak sampah kaping pirang-pirang dina, kosong lan wisuh kothak kanthi banyu sabun anget saben minggu, lan ganti kothak saben nem wulan.
  • Simpen akeh kothak sampah kaya kucing. Kucing ora seneng buang air kecil ing kothak rereged, lan yen sampeyan ora duwe cukup kothak, mesthine bakal reged kanthi cepet.
  • Nyimpen paling ora siji kothak sampah ing saben lantai ing omah sampeyan. Kucing bisa uga ora gelem utawa bisa lelungan adoh banget golek kothak nalika kudu lunga.
  • Aja nyelehake kothak sampah ing sawijining wilayah kanthi swara banter, lalu lintas sing akeh banget, utawa ing endi kucing bisa "kepepet" dening segawon utawa kanca kucing liyane.
  • Kucing uga bisa ditekan kanthi nambah anggota kulawarga sing anyar. (manungsa, kucing utawa anjing), pangowahan jadwal manungsa ing omah, pengunjung utawa konstruksi utawa pusat saraf liyane ing omah.

Kucing sampeyan bisa uga kangen sampeyan

Yen sampeyan duwe pangowahan jadwal utawa dumadakan ora ngentekake akeh wektu kanggo sesambungan karo kucing kaya biasane, dheweke bisa nguyuh ing sisih amben minangka cara kanggo ngrampungake. Nggabungake gondho karo sampeyan bisa ngrewangi dheweke luwih cedhak nalika ora ana.

Kitty sampeyan ora nyenengake

Akeh wong sing nganggep kucing yen nguyuh ing amben ora bisa ditindakake; yen dheweke nesu mergo arep males dendam karo sing duwe. Iki ora cilik. Nanging, kucing sampeyan mung nyoba ngrampungake, kondhisi medis utawa kahanan stres, lan felines ngatasi beda karo manungsa.

Apa maneh sing kudu sampeyan eling

Kucing bisa uga duwe masalah kesehatan

Saliyane apa sing wis dibahas ing ndhuwur, kita bakal menehi tips liyane kanggo mungkasi masalah iki, nanging elinga yen ngomel dheweke dudu solusi. Nambani kucing sampeyan kanthi tresno lan kabeh katresnan sing kudune. Tipsipun yaiku:

  • Jupuk kucing sampeyan menyang dokter hewan. Pisanan, sampeyan kudu nggawa kucing menyang dokter kewan kanggo nolak masalah medis, kayata masalah ginjel utawa infeksi saluran kemih. Aku ngerti iki dudu sing pengin sampeyan rungokake, tagihan dokter hewan larang, nanging kadang kucing katon ing kasur (utawa ing kursi utawa sandhangan) amarga lara lan kencing ing sisih alus alus ngatasi rasa lara. Yen urin ora "medis", mula "prilaku" luwih angel ditemtokake. Mula, kanthi ngilangi masalah medis, sampeyan bisa miwiti fokus karo masalah prilaku.
  • Ngilangi stres. Yen sampeyan wis nemtokake manawa masalah kasebut tumindak, coba ngilangi stres.
  • Kothak wedhi. Kucing luwih milih babagan kothak uwuh. Supaya dijaga tetep resik lan ing papan sing cocog kanggo ngredhakke awake tanpa krasa gugup.
  • Ngilangi ambune urin. Yen kucing terus ambune nguyuh, kucing bakal kencing ing kana. Sampeyan kudu ngilangi bau urin saka lumahing kucing sing wis nguyuh. Gunakake produk tartamtu kanggo iki, guneman karo dokter hewan kanggo menehi saran.
  • Pelindung kasur. Yen kucing sampeyan kencing ing amben, tuku pelindung kasur! Seprei bisa dicuci, nanging kasur luwih angel dibersihake. Pelindung kasur bakal ngirit dhuwit ing jangka panjang. Duwe pelindung kasur ing saben kasur lan uga tutup bantal.
  • Dolanan. Gawe amben papan kanggo dolanan. Tuku dolanan kucing sampeyan kanggo ngrangsang mental lan nggawe dheweke rumangsa seneng supaya bisa nggandhengake amben karo kegiatan sing nyenengake lan ora ana ing kothak sampah pribadi. Dolanan kaya pulpen ing teken, pointer laser, lsp. Pancen apik banget lan sampeyan bisa nyemprot dolanan terus nganggo semprotan catnip kanggo entuk minat awal kucing.
  • Nutup lawang. Temenan, nutup lawang kamar turu yen sampeyan bisa. Kucing kondhang amarga nabrak lawang lan meong banter nalika lawang ditutup, dadi yen sampeyan bisa nutup lawang nganti ngerti carane ngatasi masalah, mula bakal apik kanggo kabeh wong.

Sampeyan ora kudu ngobati kucing kanthi ala; Dheweke ora bakal nate nindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.