Apa kucing liar?

Kucing liar sing ana ing alas

Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung ing kutha apa wae, utawa malah kutha apa wae, ana sawetara makhluk cilik sing medeni sing ndhelik ing ngisor mobil, utawa ing saubengé wadhah sampah. Paling kamungkinan, ana manungsa sing sengit marang dheweke, nganti pengin mungkasi uripe kapan ana kesempatan.

Dheweke, kucing liar, sing lali banget. Dheweke lair lan wungu saka masyarakat manungsa, nanging ing donya padha karo kita. Kanthi nasib apa wae, bakal ana sing menehi panganan, nanging ora bakal ngganti kahanan sing ora pati jelas. Ing kasunyatan, dheweke kudu terus nglindhungi awake dhewe saka wong sing pengin cilaka.

urip kucing galak

Udan lan adhem dadi mungsuh loro. loro liyane. Dheweke bisa ngeja pungkasan kanggo sing lara, uga kanggo kirik sing durung ngatur suhu awak kanthi apik. Ibune bakal nindakake sing ora mungkin kanggo njaga dheweke saka suhu sing kurang, nanging kanggo kucing sing manggon ing antarane manungsa ing kutha minangka tantangan saben dina.

Kaya kita, padha kewan berdarah panas. Nanging suhu awak rada luwih dhuwur tinimbang suhu manungsa: watara 38 derajat Celsius. Masalahe yaiku ora bakal dikontrol nganti rong utawa telung sasi sawise lair, lan malah supaya, ing cilik saka Frost iku paling kamungkinan sing padha ora njaluk ahead sadurunge taun pisanan.

Kelompok sosial

Padha ngandika banget independen, nanging strategi kaslametané ing pinggiran donya manungsa iku kanggo manggon ing kelompok. Wong wedok ngopeni bocah-bocah cilik tanpa nyimpang adoh saka wong-wong mau, dene sing lanang metu kanggo patroli ing wilayah sing dianggep minangka wilayahe. Ya tenan, kabeh dadi aktif utamane ing wayah wengi, yaiku nalika dalan kurang rame lan luwih kepenak yen dheweke golek panganan ing tong sampah utawa… ing endi wae.

Nalika ana kucing anyar ing grup, dheweke ngetutake protokol sing ketat: pisanan, saka kadohan tartamtu padha diamati lan mambu; banjur, yen iku dadi apik, kucing anyar bakal bisa kanggo ngaso cedhak wong, nanging isih tetep kadohan. Sajrone wektu, lan nalika entuk kapercayan, dheweke bakal nampa dheweke ing kulawarga, ngidini dheweke main karo bocah-bocah, utawa turu karo dheweke.

Mesthine mung yen kabeh dadi apik. Ing sawetara kesempatan, utamané nalika kucing anyar wis diwasa lan / utawa lagi mangsa kawin, iku ditolak karo growls lan snorts.. Dheweke bakal nyoba ngindhari gelut, nanging yen ana pihak sing rumangsa diancam, dheweke ora bakal ragu-ragu nyerang. Nanging kaya apa gelut kasebut?

Kaya apa tawuran kucing liar?

Ngurus koloni kucing

Aku wis ndeleng sawetara ing saindhenging gesang kawula, lan aku bisa konfirmasi sing padha umume cendhak. Iku menehi roso kesengsem sing padha weruh saka awak, lan padha bisa nindakake akèh karusakan. Buktine yaiku sinyal awak sing dipancarake: mentheleng, meow banter lan serius, rambute bristly. Kabeh minangka bagean saka rencana kanggo ngindhari konflik. Satemene, yen tekan sikil, yaiku, yen wis nganggo cakar, padha menehi siji, bisa uga rong tamparan, banjur sing 'lemah' mlayu saka sing 'kuwat', banjur dioyak. ... utawa ora; manawi piyambakipun ndherek piyambakipun, piyambakipun badhé wangsul malih dhateng bab ingkang sami, kejaba tiyang ingkang langkung ringkih saged ngungsi saking ingkang langkung kiyat, utawi ingkang langkung kiyat sampun saged ngusir piyambakipun saking wilayahipun.

Nalika pungkasane kahanan iki diputusake, kita manungsa bakal nyoba turu, utawa nerusake rutinitas. Mesthine, akeh sing ora seneng lan malah ngganggu swarane kucing. Lan logis: ora ana sing seneng diganggu nalika turu utawa tugas sing ditindakake ing wektu kasebut.

Apa akibate?

Ana sing mutusake kanggo sambat, lan sawise keluhan sampeyan bakal teka van mimpin dening wong sing bakal nyekel kewan iki lan nggawa menyang pusat kebak kandhang. Kandhang sing bakal dienggo bareng karo rolas kucing, yen ora luwih.

Wedi lan rasa ora aman njupuk sawetara makhluk sing ora ngerti sebabe dheweke wis dirampas kebebasane.Lan kurang nalika mung nindakake apa sing wis dilakoni kanggo millennia: mbela apa sing dianggep duweke, lan yen ora dikebiri, nyoba golek pasangan. Carane ala iki?

Kasunyatane kayane ora penting. Kucing liar, ing pirang-pirang kesempatan, dijupuk menyang kennels lan sing disebut papan perlindungan kewan ing ngendi, ing kasus sing paling apik, dheweke bakal diadopsi lan digawa menyang omah-omah sing, kanggo wong-wong mau, bakal dadi kandhang anyar.

Kucing sing bisa mlaku pirang-pirang kilometer saben dina sing ditutup ing tembok papat yaiku kucing sing duwe masalah serius, dudu fisik, nanging emosional.. Dheweke ngentekake dina-dinane ndhelik ing sangisore amben utawa ing pojok, ngeses marang wong-wong sing pengin ngurus dheweke, lan malah bisa nyerang. Jiwa, atine, utawa apa wae sing pengin diarani, rusak.

Kucing liar dudu kewan sing bisa manggon ing omah, amarga padha seneng kamardikan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Aurelio Janiero Vazquez ngandika

    Dadi, apa sing kudu ditindakake? Ninggalake wong-wong mau ing lurung-lurung kayane ora manungsa. Penyakit, mobil, wong sing ora sopan… Apa sing kudu ditindakake?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Aurelio.
      Kucing liar yaiku kucing sing kudu ana ing njaba, umpamane pekarangan sing pager bisa dadi papan sing apik.

      Masalahe padha kaya biasane: balai kutha, tanpa ngomong utawa nindakake apa-apa, ayo para sukarelawan ngurus kabeh ... lan mesthi, tegese apa sing wis kita ngerti, yen pakan, dokter kewan, lan liya-liyane. expenses sing, ing nganggep wong-wong iki siji-handedly.

      Yen ana beda, papan perlindungan bakal dipasang ing awang-awang, kanthi omah-omah cilik lan liya-liyane kanggo nglindhungi awake saka hawa adhem lan panas.

      Nanging ing Spanyol isih adoh banget.

      Matur nuwun mampir.

  2.   Laura ngandika

    Bangunanku duwe taman pribadi lan koloni kucing katon ing kono, mayoritas tanggane seneng amarga ing antarane dheweke ngurus tikus. Tanggane sing duwe kucing nggawa panganan lan ana wong sing ngombe banyu kanggo dheweke. Saliyané iku, para tukang kebon uga ninggalaké tong sampah sing dienggo glethakaken supaya ana papan perlindungan lan uga ing sisih ngisor gedhong ana sawetara arcade sing dituju yen udan. Sawise sawetara taun, sawetara tanggi wiwit sambat babagan kucing lan "misterius" wiwit ilang. Sing paling awon, kennel ing kene duwe reputasi yen ora ngaku sajrone seminggu bakal disembelih. Lan saiki ora ana sing padha ngeluh babagan kucing sing ngeluh yen ana tikus maneh ... Untunge aku wis ndeleng sawetara ing kebon liyane ing bangunan tetanggan lan sawise pirang-pirang taun sawetara klompok dibentuk ing kebon sing beda-beda nanging kebon kita ora ana maneh. langkah ing sayangé bebener

    1.    Monica santos ngandika

      Yen isin. Sing paling awon yaiku, sanajan ana papan perlindungan lan pelindung kewan sing luwih akeh, isih ana akeh kandhang liyane sing kewan kabeh umur, jenis, ukuran lan kondisi kesehatan dieuthanasi.

      Muga-muga kahanan enggal ganti.