Apa sing diarani ailurofilia?

Ailurofilia minangka kelainan

La ailurofilia yaiku tembung sing maknane bisa nuwuhake kebingungan. Nyatane, umum banget kanggo mikir yen istilah kasebut minangka sebutan sing apik banget, nanging nyatane pola pola tumindak sing cukup aneh. Yen kita mikir babagan asale tembung iki, kita bakal ngerti yen asale saka basa Yunani ailuros sing artine kucing, lan filsafat sing diarani katresnan. Tembung kasebut isih durung dingerteni ing antarane masarakat, sanajan Royal Spanish Academy durung mlebu ing kamus.

Yen sampeyan dadi pengikut blog, mesthine sampeyan wis tresna karo tampilan lan tindak tanduk saka kanca sikil papat, utawa aku salah? Wong wulunen ngerti carane nggawe dheweke ditresnani, sanajan sampeyan ora dhisik duwe kewan anyar ing omah. Nanging, sampeyan kudu ngerti endi watese.

Apa sing diarani ailurofilia?

Ailurofilia ora bakal bingung karo sindrom Nuh

Ailurofilia minangka paraphilia, yaiku pola prilaku seksual sing dadi sumber kesenengan utama, ing kasus iki, kucing. Dadi, sawetara perasaan salah sing kewan iki diwujudake ing sawetara wong.

Gejala

Gejala paraphilia gumantung karo jinis penyimpangan seksual. Ing kasus ailurofilia, ana wong sing kena lamunan seksual, tindak tanduk sing ana gandhengane karo panggunaan obyek wujud kucing, ngrasakake seneng nalika macak kaya kucing utawa ndeleng wong sing nganggo klambi kaya ngono,… Cekake, masalah sing bisa nyegah wong kasebut urip normal.

Ing pangertene iki, masarakat bisa nuduhake derajat kondhisi sing beda-beda lan mulane penting kanggo ngakoni wektu kasebut. Sabanjure, kita bakal menehi katrangan babagan sawetara klompok sing ana gumantung saka gejala tartamtu sing bisa ditrapake.

ailurofilia

Ing kasus iki, wong kasebut seneng banget marang kewan, ing kasus iki tumrap kucing. Wong kasebut ora nganggep minangka masalah amarga dheweke ngrasakake tresnane minangka perkara sing normal lan wajar. Dheweke rumangsa kepenak duwe kucing lan ora prelu tumindak ora normal.

Ailurofilia minangka paraphilia

Nalika ngomong babagan kelainan, kita wis nuduhake kasunyatan manawa ana masalah tartamtu ing tumindak wong sing kepincut karo kucing. Daya tarik iki bisa dadi obsesi. Nalika kedadeyan iki, kelainan mental bisa uga muncul amarga paraphilia (daya tarik kucing sing ora bisa dikendhaleni).

Ing kasus iki, bisa uga ana penyimpangan seksual sing rasa tresnane marang kewan kasebut nduweni komponen seksual. Wong sing duwe paraphilia jinis iki bisa mutusake apa sing ditrapake utawa luwih becik ora tumindak. Sanajan mung duwe jinis pikiran iki, prelu banget perhatian psikologis utawa kejiwaan sing dibutuhake.

Nalika wong kelainan jinis iki asring ngalami masalah nalika urip normal, soko sing bakal mengaruhi sampeyan kanthi pribadi lan profesional.

Ailurofilia digandhengake karo gangguan penimbunan

Ing ngisor iki bakal dikandhani manawa sampeyan ora kudu mbingungake kelainan iki kanthi "Sindrom Nuh", nanging kudu dielingi manawa kelainan penimbunan minangka kelainan mental sing bisa nglumpukake kewan akeh tanpa ngrawat, mula kucing bisa pungkasane lara utawa ngalami masalah sosialisasi sing serius. Nalika wong ngalami kelainan iki sampeyan asring ora ngerti apa sing kedadeyan lan perawatan dadi luwih angel amarga dheweke mikir yen ora butuh pitulung.

Apa sebabe

Wong sing ngalami ailurofilia biasane ora sadhar

Penting, sampeyan kudu ngerti sebab apa sing bisa ditindakake kanggo njaluk perawatan sing cocog ing saben kasus tartamtu. Ora ngerti sebabe sing nyebabake penyakit ailurofilia, sanajan dikira faktor beda bisa uga duwe peranan. Ing pangertene iki, kudu digatekake:

  • Faktor genetik. Wong sing duwe predisposisi jinis genetik iki bisa uga duwe wektu sing luwih gampang kepengin banget ing kahanan utawa kewan tartamtu.
  • Pengalaman traumatik. Pengalaman traumatik karo kewan kasebut nalika bocah bisa nyebabake tumindak ora normal ing umur diwasa.
  • Sipat kepribadian. Ana sipat pribadine tartamtu utawa uga penyakit sing ndasari sing bisa nyebabake sindrom iki minangka kelainan kompulsif obsesif utawa liyane.

Perawatan

Pangobatan ditindakake Perhatian psikologis, lan kadang, kanthi pangobatan psikiatri. Kaya kelainan mental, durasi kasebut gumantung banget marang pasien.

Ora bakal bingung karo Sindrom Nuh

Ailurofilia ora kudu bingung karo Sindrom Nuh. Sing duwe penyakit ailurofilia bisa urip bareng kucing lan ngrawat dheweke, nanging wong sing kena pengaruh kasebut Sindrom Nuh dheweke ora ngrasakake jinis daya tarik seksual kanggo kucing. Dheweke bisa uga tresna, ya, nganti dheweke terus percaya yen wis nylametake. Nanging, kasunyatane beda banget.

Piyambak biasane bisa dirawat kanthi dhisik amarga ana sawetara, nanging amarga ana sing nggawa, pungkasane mandheg, paling ora bener. Mula, suwe-suwe kewan kasebut dipeksa urip ing kahanan sing ala banget, ing sangisore rereget lan urin. Lan nalika ana wong sing pengin nuwun, wong sing kena pengaruh mung nolak kanggo digawa lunga; saengga biasane kudu dilakoni liwat pengadilan.

Kucing minangka kewan independen lan cilik, mula dheweke asring dadi kewan sing disenengi karo penyakit iki, malah luwih saka segawon. Ngelingi iki, yen ana kasus sing dingerteni, penting banget kanggo ngubungi polisi, kanggo kabecikan kewan, lan uga kanggo wong sing kena pengaruh.

Kucing, tanggung jawab

Kucing kudu dijaga

Wiwit wayahe pisanan nggawe keputusan kanggo kalebu kucing ing urip, kita wis setya ngurus lan ngurmati kabeh taun dheweke tetep ana ing sisih kita. Pengurus sing apik bakal nggawa sampeyan menyang dokter hewan, menehi panganan seger lan banyu resik saben dina, menehi papan kanggo ngaso lan papan kanggo dolanan, lan sing paling penting, dheweke bakal menehi sampeyan akeh, akeh tresno saben dina.

Ora ana kewan sing kudu digawa mulih kanthi kepinginan, luwih-luwih kanggo nyukupi kebutuhan sing ora sehatNanging amarga sampeyan pengin urip kanthi nyata. Sampeyan uga kudu eling, sanajan kucing luwih mandhiri tinimbang segawon, iku ora dadi sebab supaya kucing-kucing mau ana ing njaba tanpa dikendhaleni utawa ing omah dhewe sedina muput. Sampeyan kudu nglampahi wektu karo kulawarga, lan nggawe sampeyan rumangsa dadi bagean, yen ora, sampeyan bakal mulai bosen mula nindakake perkara sing ora sampeyan lakoni, kayata ngeruk prabotan lan / utawa langsir, nresep, tetep terisolasi, lan / utawa nguyuh metu saka nampan.

Yen sampeyan pengin nuduhake urip karo kewan sing bisa urip udakara 20 taun, lan sajrone nggawe sampeyan gampang banget, mula saiki sampeyan kudu golek apa sing dadi kanca paling anyar. Yen ora, luwih disaranake ngenteni sethithik nganti tekan wektu sing paling cocog.

Nilar lan nyiksa kewan minangka rong masalah sing nyebabake kucing lara parah. Mung wong-wong sing nresnani dheweke, yaiku kabeh sing duwe penyakit gawat, kaya sampeyan, sing ngerti siji-sijine cara ing sawijining dina bisa mandheg kuatir babagan masalah iki diwiwiti kanthi milih kanthi becik. Kabeh liyane mengko, sanajan neutering utawa spaying, kalorone kalebu operasi sing penting banget kanggo ngindhari kucing sing luwih ditinggalake.

Yen sampeyan pancen tresna banget karo kucing, dheweke bakal matur nuwun.


12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Vanessa ngandika

    Ailuraphilia dudu katresnan utawa kepincut tumrap kucing ... Iki kalebu jinis paraphilia (pola prilaku seksual). Sing dadi daya tarik seksual kanggo kucing ...

  2.   Wilbert ngandika

    Ora preduli omongane wong liya. Aku penyayang lan nglindhungi anak kucing.

  3.   armandale lievano ngandika

    Yaiku mentalitas sing aku duwe 3 kucing lan aku nresnani minangka kewan kewan sing ngrasakake daya tarik seksual wis nyata lan mung penyimpangan sing bisa mikir manawa nresnani kucing, ana daya tarik! Aku bakal mriksa ing njero sampeyan, kita duwe kemampuan minangka manungsa kanggo mbedakake. Demi Gusti apa edan.

    1.    Monica santos ngandika

      Ya pancen edan, kaya kabeh "filia" (zoofilia, pedofilia, lsp).

      Kucing bisa ditresnani, dihormati, dirawat, iku nyata sing kudu ditindakake, nanging sampeyan ora nate nyiksa utawa meksa nindakake perkara sing ora dikarepake. Dheweke kucing, dheweke dadi predator, dudu dolanan.

  4.   Aurora ngandika

    Aku wis riset lan tembung kasebut mung nuduhake katresnan, ora kalebu penyimpangan seksual utawa emosional, luwih becik ora umum lan nguripake apresiasi tulus dadi sesuatu sing lara lan bengkong, "filia" kanthi etimologis tegese katresnan lan tresna, ora mung nuduhake seks. Dadi priksa sumber sadurunge ngirim soko !!!!

    1.    Monica santos ngandika

      Aurora, iku sing ditindakake. Kaping pisanan, kita mikir tegese, tresna marang kucing, lan pancen nindakake artikel babagan topik kasebut. Nanging sawise diselidiki, kita ngerti yen ora kaya ngono. Kaya pedofilia utawa zoofilia. Iki kelainan.

  5.   J. im ngandika

    Minangka Monica, Aurora ngandhani, tembung ing prinsip bisa milih manawa, tresna marang kucing, nanging panggunaan akhiran »- filia» ing basa Spanyol kanggo nunjukake kelainan (pedofilia, zoofilia ... lsp) nggawe tembung kasebut, biasane, dingerteni liya.

    Cekakipun, luwih becik ujar "pacangan kucing", sampeyan bakal ngindhari tampilan sing aneh, lan tegese padha, nanging tanpa konotasi seksual.

  6.   Jazmin ngandika

    Saben komentar apik .nangen sejatine ana watesan .kata ngomong ... filia lan kabeh tegese ... aja nesu karo tembung iki sing kayane bisa nganggep kita sing tresna banget karo kucing kita .iki daya tarik ora kedadeyan amarga seksual sing wis ngerti. nanging tembung iki dudu duweke kita. kita kudu duwe sing liyane. tresna karo kucing sampeyan

    1.    Monica santos ngandika

      Aku setuju tenan, Jazmin. Matur nuwun kanggo komentar 🙂

  7.   Monica santos ngandika

    Hai Arline.
    Ya, kudu dingerteni. Tembung tartamtu iki asring disalah gunakake, sing nggawe kebingungan.
    Muga-muga bisa mbantu ngrampungake keraguan sing ana gegayutane.
    A Salam.

  8.   Liz grenda ngandika

    Aku tresna marang kucing wiwit cilik, aku duwe daya tarik sing apik, aku bocah wadon umur 9 taun lan aku ora ngerti tegese tembung Yunani kasebut.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Liz.
      Ailurofilia minangka penyakit sing diduweni sawetara wong.
      Tetep ana ing bab sing apik, yaiku sing sampeyan seneng karo kucing 🙂. Sawise kabeh, iku sing paling penting.