Kucingku kok panting

Yen kucing sampeyan lagi kathok, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan

Nalika kucing diwasa celonone, sing kudu ditindakake yaiku kuwatir, amarga kewan iki ora normal kanggo kathok. Nanging yen sing nindakake iku anak kucing, kasus kasebut bisa uga luwih serius yen bisa, amarga uripe bisa bahaya.

Kanthi dipikirake, kita kudu ngerti kenapa anak kucingku panting lan apa sing kudu ditindakake supaya kahanane ora tambah parah.

Ana sawetara sebab fisiologis yen kucing sampeyan bisa nguciwani kanthi cangkeme mbukak. Sampeyan kudu njupuk akun kanggo ngerti manawa ana sebab kenapa sampeyan kudu golek dokter hewan utawa yen ora prelu.

Suhu dhuwur

Anak kucing bisa nggrundel amarga sawetara sebab. Sing paling umum yaiku suhu sing dhuwur. Yen kita duwe kebon lan kita tengah musim panas kanthi 35ºC utawa luwih, yen kita weruh yen wiwitane padha celana, kita ora bakal wedi, amarga iku cara kanggo ngatur suhu awak. Saiki, yen lagi turu ing njero ruangan lan suhu rektum yaiku 39ºC utawa luwih, mula kita bakal nggawa dheweke menyang dokter hewan amarga bakal kena demam.

Masalah jantung utawa napas

Ana sawetara sebab kenapa kucing napas

Sebab liyane yaiku kelainan kardiovaskular. Sanajan ora umum ing kucing, luwih becik dipriksa manawa kita ngira yen ngalami masalah jantung, luwih-luwih yen teka saka dalan, amarga bisa ngalami penyakit penyakit jantungfilariasis), disebabake parasit.

Sampeyan bisa uga ndeleng manawa dheweke terus-terusan utawa asring, lan sampeyan kudu profesional profesional veteran kanggo mesthekake dudu ati utawa penyakit napas sing kuwatir. Kita ora bisa ngilangi kelainan ambegan, kayata panandhang asma. Awak anak kucing kudu ngupayakake luwih akeh supaya bisa nyedhot jumlah sing dibutuhake oksigen, amarga iku kudu konsultasi karo profesional.

Keracunan

Apa anak kucing sing metu utawa ora, sebab liyane yaiku panter yaiku keracunan. Ing omah lan njaba ana sawetara produk sing beracun. Sawise sampeyan ngombe, saliyane panting, sampeyan bakal nemoni masalah napas, drooling banget, kangelan ngadeg, mual, lan / utawa kejang. Ing kasus kasebut, kewan kasebut kudu digawa kanthi cepet menyang dokter hewan.

Refleksi Flehmen

Sampeyan bisa uga wis nate weruh kucing kanthi cangkeme ... nanging tanpa katha. Iki umume kedadeyan yen sampeyan wis mambu soko sing disenengi utawa sing mung narik kawigaten. Iki diarani refle Flehmen.

Iki minangka refleks sing ana ing kucing amarga saka organ vomeronasal u Organ Jacobson. Organ iki dununge ana ing antarane langit-langit lan irung saka kucing.

Minangka refleks ing endi kucing mambu saka cangkeme lan nggunakake ilat kanggo pindhah menyang organ sing khusus banget. Kanthi cara iki sampeyan bisa nganalisa ambune kanthi jero, sanajan tujuane yaiku nganalisis feromon ing urin kucing liyane lan Kanthi cara iki sampeyan ngerti yen lanang utawa wadon, yen kucing bakal panas, utawa manawa wilayah wis diduweni.

Sanajan ing omah sampeyan bisa ndeleng kucing nindakake iki sawise ngambu kemul utawa kaos kaki, kayata. Ing kasus iki, ora prelu nggawa dheweke menyang dokter hewan.

Dheweke kesel banget

Asu ora bisa merem amarga kesel nanging kucing ora katon, amarga dheweke mesthi ambegan irung. Amarga iki, kathok cendhak langka kanggo kucing lan umume para pemilik prihatin yen ndeleng kucing padha kathok.

Sanajan kucing, nalika kesel amarga umpamane wis akeh olahraga ing wektu sing cendhak utawa nalika panas banget, dheweke bisa uga kadang-kadang bisa ngos-ngosan lan bakal mbukak cangkeme. Sawise ngaso, dheweke bakal bali normal lan nutup cangkeme lan mandheg kathok.. Ing kasus iki, sampeyan ora prelu nggawa dheweke uga menyang dokter hewan.

Raos stres sanget

Tekanan bisa nggawe kathok kucing

Kucing uga bisa ngrasakake stres banget ing wektu tartamtu, kayata nalika ana ing operator nalika nuju dokter hewan. Tekanan akut iki bisa nyebabake kucing padha surut. Sawise stres mudhun lan kucing krasa luwih apik, mula ora bakal mandheg dadi ora dadi kuwatir sampeyan.

Patologi sing bakal nggawe kucing ora bisa ucul karo cangkeme

Titik sing sadurunge ditemokake ora nguwatirake amarga ana napas sing tepat waktu lan sing mandheg nalika kucing bali menyang kahanan sing tenang. Nanging, ing sisih liyane, ana sawetara patologi sing bisa nggawe kucing sesak kanthi cangkeme mbukak lan minangka tambahan, riko menyang dokter hewan perlu.

Nduwe soko ing cangkem

Contone, bisa uga duwe masalah cangkem, ing rahang, nalika ana barang aneh sing nemplek ing njero utawa yen ana serangga sing nresep ing cangkem. Yen kedadeyan kasebut sampeyan bakal bisa ndeleng kucing yen kurang mangan, cangkeme dibukak terus-terusan, kathok utawa ngombe. Sampeyan bisa uga ambegan ambegan.

Anemia

Yen kucing sampeyan panting lan / utawa cangkeme mbukak, bisa uga disebabake amarga anemia. Kucing kasebut duwe sithik getih abang sing luwih sithik (tanggung jawab kanggo ngeterake oksigen ing getih) lan kudu ambegan luwih cepet lan ora bisa entuk. Ing kasus iki, penting golek dokter hewan kanggo ngerti carane nulungi dheweke.

Hipertiroidisme

Yen kucing sampeyan umure wis luwih saka 8 taun lan sampeyan wis ngerteni yen dheweke lagi napas, penting kanggo pindhah menyang dokter hewan kanggo ngilangi hipertiroidisme. Yen sampeyan nandhang penyakit iki, sampeyan uga bakal ngelingi yen ngilangi bobot awak nanging ora napsu, nanging mangan luwih akeh nanging bobote.

Sampeyan bisa uga ngerteni manawa ana akeh sebab kucing ora bisa surut lan / utawa cangkeme mbukak. Sawetara alasan yaiku alasan golek dokter hewan lan liyane ora. Kadhangkala minangka perkara sing alami lan ing wong liya, para profesional kedokteran hewan kudu menilai kesehatane kanggo ngilangi masalah lan sing paling penting, supaya sampeyan bisa nemokake perawatan sing cocog ing saben kasus tartamtu.

Yen kucing sampeyan panting, sampeyan kudu kuwatir

Kaya sing bisa dingerteni, ana sawetara sebab kenapa bocah cilik bisa celup.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   peduli ngandika

    kucingku bajing lan ambekan wong liya bisa ngomong apa sing salah aku wedi

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Caren.
      Sampeyan bisa uga wis ngonsumsi racun. Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan perawatan.
      Akeh semangat.

  2.   marian giraldo lamp ngandika

    Halo, jenengku Marina, aku duwe kucing sing diluwari saka dalan, aku nggawa dheweke menyang omahku ing wulan Desember lan dina iki awake dhewe ana ing wulan Februari, dheweke wis divaksinasi, dianyarke lan diopeni, umure kira-kira 7 wulan, sawetara dina, dheweke mlayu dheweke kesusu, terengah-engah, drool, tetep ing kahanan katatonik karo murid sing wis amba, ing proses kasebut sikil prabotan tabrakan tembok lan ora sambat, mula dheweke kesel, ndeleng jarak lan kontrak sing diwiwiti kanggo sambat kanthi swara tajem banget, mula napas dadi panas banget lan sawise 5 menit kabeh liwat, iki udakara 10 menit.

    Aku kepengin weruh kucingku bisa kejang epilepsi utawa sing padha.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Luz Marian.
      Aku ora bisa ngandhani, aku dudu dokter hewan. Nanging mesthine ora "normal" apa sing kedadeyan.
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan, yen ngono.
      Matur suwun!