Wiwit umur pira kucing bisa dikumbuhi

Kucing ora seneng adus

Kucing nggunakake akeh wektu kanggo ngresiki awake dhewe: sawise mangan, sawise turu, sawise mlaku-mlaku, sawise ngaso, ... uga, sawise nindakake apa-apa. Sanajan dheweke ngerteni aneh, dheweke uga bakal ngresiki awake dhewe. Dheweke kewan resik banget lumrahe, amarga ing alam bébas, kewan sing mambu kakehan bisa dadi gampang dimangsa para pemangsa. Kita ngerti. Wong sing wulunen ing omah ora prelu nglindhungi awake dhewe saka sapa wae, nanging ora bisa ditindakake kanthi naluri.

Isih, kadang-kadang kita ora bakal duwe pilihan apa-apa kajaba ngurus kebersihan pribadi dhewe, mula dakkandhani Wiwit umur pira kucing bisa dikumbuhi lan kepiye cara supaya ora nyebabake stres utawa jinis rasa ora nyaman liyane.

Nalika arep adus kucing

Kucing kadang kudu adus

Kucing bisa miwiti adus nalika 2 wulan luwih becik ngenteni telung wulan nalika paling ora vaksinasi pisanan. Nindakake sadurunge bisa banget mbebayani tumrap kewan, amarga kita uga bisa mbebayani nyawane dhewe. Dadi, yen umure paling ora 8 minggu, sampeyan bisa mboko sithik nggunakake kamar mandhi. Sampeyan ora meksa nindakake perkara kanthi cepet, amarga nglakoni pungkasane bakal gegandhengan karo jedhing (lan ora mung jamban dhewe, nanging uga jamban), kanthi perkara sing negatif (kaku).

Kirik banget penasaran, mula ora bakal angel yen sampeyan rumangsa nyedhak banyu. Mesthine, sadurunge dilebokake ing bathtub, aku nyaranake yen kaping pisanan sampeyan siram ing bathtub bayi utawa ing baskom sing bakal dibuwang ora luwih saka 2cm banyu anget Ngomong alon-alon, kanthi tenang, nalika priksa manawa ora ana busa ing kuping utawa kupinge. Banjur sampeyan mung kudu nyopot nganggo banyu lan garing nganggo andhuk.

Ora angel adus anak kucing, nanging angel nggawe biasa kucing diwasa kanggo adus. Dadi, yen sampeyan rencana siram dheweke saben wektu, luwih cepet sampeyan miwiti (eling, aja nganti sadurunge wolung minggu), kurang iku regane sampeyan.

Kepiye cara adus kucing?

Sanajan kucing sing dikasihi pancen kewan sing resik, mula kita ora bakal duwe pilihan, nanging menehi tangan, luwih-luwih yen lara, reged banget utawa yen amarga wis tuwa, mula ora bakal ngelingi banget babagan ngrawat. kabersihane. Nanging, piye carane?

Sadurunge siram kucing sampeyan

Sadurunge siram kucing (yen sampeyan durung nate nindakake sadurunge), luwih dhisik kudu ana kabeh supaya ora lali apa-apa. Yen wis ana kabeh,

  • Lakukan iki ing bak plastik utawa wastafel kanthi tikar non-slip.
  • Gunakake sampo khusus kanggo kucing tanpa bahan kimia utawa minyak wangi.
  • Gunakake kondisioner kucing yen prelu, aja nganggo manungsa.
  • Gunakake andhuk utawa loro kanggo garing.
  • Uga gunakake sikat kanggo nyopot knot.

Siram kucing sampeyan

Yen sampeyan kudu adus kucing sanajan ora seneng, dhisik, sampeyan kudu sabar kanthi sabar. Kanggo jedhing, elinga ing ngisor iki:

  • Isi bathtub karo banyu anget sing ora panas
  • Sijine kucing alon-alon menyang banyu lan aja kakehan ngiseni kucing sampeyan ora krasa cemas
  • Paringake pujian lan tenanan marang kucing saben wektu. Ngruwat bisa uga adoh.
  • Lakukan iki karo wong liya sing dipercaya kanggo nyekel sirahe kucing lan yakin yen prelu.

Langkah-langkah kanggo ngetutake

Sing paling apik yaiku wiwiti dadi bocah cilik; Kanthi cara kasebut yen dheweke wis tuwa, mula ora bakal anane lan dheweke uga bakal seneng. Nanging aku ora bakal ngapusi sampeyan: kaping pisanan yaiku pengalaman sing bisa dadi stres banget kanggo kucing lan sampeyan, mula sing pertama sing dak saranake yaiku supaya tetep tenang. Saraf ora bakal nulungi sampeyan babar pisan.

Yen wis tenang, isi mangkok sadurunge resik - sing endi sandhangane nalika digawa metu saka mesin cuci- nganggo banyu anget sithik, sing udakara udakara 37ºC. Penting, aja ngisi kabeh: mung nutupi sikil luwih saka cukup.

Sing sabanjure kudu sampeyan lakoni nelpon kucing kanthi nada swara sing nyenengake banget supaya dheweke ora ragu-ragu marani sampeyan. Amarga kewan sing cerdas banget, mesthine bakal muter yen ndeleng mangkuk banyu, nanging sampeyan kudu menehi perawatan yen sampeyan ndeleng mlebu kamar mandhi. Mengko njupuk andhuk cilik lan adhem banjur usap ing awake kewan (Aku ngerti. Lemah bakal ilang banyu. Nanging sampeyan kudu langkah demi langkah supaya ora wedi).

Gosok gulu lan sisih mburi mburi buntut lair. Mesthi dheweke bakal seneng lan bakal nggawe dheweke luwih apik, prekara sing bakal mbantu sampeyan ngerti yen ora ana kedadeyan sing ala.

Yen sampeyan ngerteni rasane penak, sampeyan bisa njupuk kanthi alon-alon lan dilebokake ing mangkuk kanggo ngrampungake endhas -Priksa manawa ora ana sampo ing mripat, irung utawa kuping-, sikil lan buntut. Sawise iku, garing nganggo andhuk, sikat nganggo sikat kertu utawa nganggo Furminator, yaiku sikat sing ngilangi meh 100% rambut mati. Aja lali menehi kucing kucing liyane yen wis tenang. Yen ora nyaman lan tegang banget, tepuk garing banjur coba maneh sawise sawetara dina.

Sawise adus

Yen wis adus kucing, sampeyan ora kudu nindakake rutin lan kurang yen kucing ora seneng. Sing paling apik yaiku yen dadi kotor sampeyan ngresiki nganggo produk khusus tanpa kudu adus supaya ora nyebabake stres utawa kuatir sing ora perlu.

Apa kucing kudu adus?

Kucing ngresiki awake dhewe saben dinane

Ing wektu iki, sampeyan bisa uga mikir manawa kucing sampeyan butuh bathi, apa sampeyan ora bisa adus. Kasunyatane, kucing ora prelu adus, kajaba yen reget banget. Nanging yen sampeyan wis ora biasa ing jedhing wiwit cilik, luwih becik ora. Yen dadi reged, ana tisu khusus kanggo kucing sing bakal mbantu sampeyan dadi resik.

Yen kucing sampeyan duwe rereget, mula ora bisa ngumbah awake dhewe utawa ora bisa ngresiki kanthi apik nganggo tisu khusus kanggo ngumbah kucing, mula yen adus bisa dadi ide sing apik.

Kepiye cara adus kucing sing ora biasa dimandhi?

Umume kucing ora seneng adus lan bisa dadi stres banget kanggo dhewekeapamaneh yen durung nate adus sadurunge. Kaya sing wis dakkandhakake, yen sampeyan bisa ngresiki debu sing terisolasi, tinimbang mbuwang kabeh awak.

Nanging yen sampeyan kudu adus, sampeyan kudu ngerti carane nggawe supaya dadi pengalaman sing nyaman kanggo sampeyan kabeh. Sanajan kucing sampeyan wis kontak karo bahan beracun, mula sing kudu sampeyan tindakake yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan.

Yen sampeyan kudu adus kucing sanajan ora seneng, dhisik, sampeyan kudu sabar kanthi sabar. Kanggo jedhing, elinga ing ngisor iki:

  • Isi bathtub karo banyu anget sing ora panas
  • Sijine kucing alon-alon menyang banyu lan aja kakehan ngiseni kucing sampeyan ora krasa cemas
  • Paringake pujian lan tenanan marang kucing saben wektu. Ngruwat bisa uga adoh.
  • Lakukan iki karo wong liya sing dipercaya kanggo nyekel sirahe kucing lan yakin yen prelu.

Yen kucing wedi, coba nyoba ngeruk utawa cokotan sampeyan, yen ora mandheg lan guneman karo dokter hewan kanggo milih cara liya kanggo ngumbah. Dheweke bisa menehi saran kanggo tukang ngresiki sing ngalami kucing gemeter. sing bisa adus kucing kanggo sampeyan.

Mandi kucing sampeyan sok-sok

Penting, sampeyan kudu mikir babagan kesejahteraan kucing luwih dhisik sadurunge ngresiki rereget. Aja nganti kucing sampeyan duwe pengalaman jedhing sing ala Utawa, sampeyan ora bakal bisa nyedhaki ngresiki dheweke yen dheweke pancen butuh.


26 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sofia Cáceres ngandika

    Matur suwun sanget

  2.   Piero mendoza ngandika

    Apa sing kedadeyan yen aku adus luwih dhisik tinimbang diarahake?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Piero.
      Yen suhu kepenak ing jedhing lan kucing sampeyan garing, mula ora ana sing kudu kedadeyan.
      A Salam.

  3.   Alexa ngandika

    Aku nemokake kucing ing dalan, cilik banget, umure kira-kira 3 minggu, lan aku adus 2 dina kepungkur lan setengah lara, lan aku menehi obat, aku ora pengin dheweke mati? Apa wae sing bisa daklakoni kanggo kucing, sawetara saran

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Alexa.
      Apa sampeyan menehi obat sing disaranake dokter hewan? Aku takon sampeyan amarga ora apike ngobati dhewe kucing, amarga bisa dadi luwih elek.
      Tahan dadi anget, nganggo kemul. Yen sampeyan duwe botol terisolasi, isi karo banyu sing umob, bungkus nganggo kain, lan lebokake ing kasur kucing.
      Pakani panganan kucing alus; yen ora mangan, wenehake campuran ing ngisor iki:

      - 1 / 4l susu sakabehane (luwih disukai tanpa laktosa)
      - 1 sendok teh krim abot
      - 1 kuning telur

      Akeh semangat.

  4.   William ngandika

    Hai piye kabare? Aku duwe loro anak kucing, yaiku sedulur lanang, sing nembe ngancik telung wulan, lan dheweke wis divaksinasi kaping pisanan sewulan kepungkur. Aku pengin nggawa dheweke adus amarga akeh kutu, apa bisa rampung? Utawa apa aku kudu ngenteni dheweke entuk tembakan nomer loro? Matur suwun!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo William.
      Ya, sampeyan bisa adus supaya dicopot. Sampeyan uga bisa ngobati antiparasit kanggo kucing, kayata semprotan Frontline, sing ati-ati supaya ora bisa kontak karo mripat, kuping utawa irung.
      A Salam.

  5.   Diego ngandika

    Halo, nylametake bocah-bocah ing dalan kanthi telung anak kirik udakara 1 wulan, dheweke duwe akeh kutu, ana rekomendasi kanggo mbusak?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Diego.
      Sampeyan bisa adus nganggo banyu anget, lawang kamar mandhi tetep ditutup lan dadi panas. Gunakake sampo kucing (manungsa bisa ngrusak dheweke). Banjur, tepuk garing nganggo andhuk lan anget terus nganggo kemul. Yen sampeyan duwe botol termal, sempurnakake: isi banyu sing umob lan bungkus nganggo andhuk, supaya anak kucing ora kobong. Botol plastik uga bisa digunakake.
      Oalah, sampeyan uga bisa nyingkirake kanthi semprotan antiparasit Frontline, sing bakal ditemokake didol ing klinik-klinik veterinary lan toko-toko hewan peliharaan. Mesthi wae, ora prelu mripat, irung, cangkem utawa kuping (pasuryan batin).
      A Salam.

  6.   Monica santos ngandika

    Hai Patricia.
    Ya, sampeyan bisa ngumbah sampo kucing, nanging ruangane tetep ditutup, digawe panas banjur garing kanthi garing.
    A Salam.

  7.   Yolanda marin ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing udakara 2 wulan, mula aku wis bisa adus utawa kudu ngenteni 3 wulan .. Matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yolanda.
      Ya, saiki sampeyan bisa adus, nanging ing kamar sing digawe panas banjur garing kanthi garing.
      A Salam.

  8.   Susie ngandika

    Halo, kurang luwih setaun kepungkur aku nggunakake kucing sing kesasar, dheweke seneng banget nanging dheweke ora nate kejiret lan dheweke seneng metu ing njaba ... Saiki aku mung nggunakake kirik umur rong wulan lan sing paling tuwa cemburu banget. Aku kudu nggawe dheweke dipisahake ing ruangan sing beda-beda, aku ngerti yen ora becik supaya dheweke ora ketemu, nanging aku wedi yen dheweke bakal lara ... sadurunge dheweke gelut karo kucing diwasa liyane sing teka ing omah kebon ... aku butuh saran ... angel banget kanggo aku!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Susi.
      Kita kudu sabar.
      En artikel iki kepiye carane nyedhiyakake kucing loro diterangake 🙂
      A Salam.

  9.   Dante valverde ngandika

    Halo, sugeng sonten, aku duwe anak kucing loro sing lagi umure sewulan saiki lan diparingi panganan anak kucing sing pertama. Pitakonku yaiku pinten sing kudu dakwenehake. Lan esuk, kita menehi lecje sawise telung jam mangan lan esuk turu uga susu. Apa kita nindakake kaya iki ?? Matur nuwun kanthi sanget kanggo balesan. Salam

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Dante.
      Kanthi sewulan, dheweke mangan sethithik sekaligus, udakara 15-20g saben porsi kurang luwih. Sampeyan kudu nggawe manawa dheweke wis wareg.

      Ya, sampeyan wis ngrawat wong-wong mau kanthi becik but, nanging wiwiti ngenalake banyu kanthi sethithik. Contone, tinimbang menehi susu ing wayah wengi, wenehake banyu, utawa rendhem panganan - sedina sepisan - kanthi banyu.

      A Salam.

  10.   Gladys ngandika

    Halo, aku duwe 2 anak kucing udakara 27 dina utawa luwih, kucing ibu ninggali nalika lair lan aku nangkep karo bojomu, masalahe yaiku yen wong adhem adhem lan ora pengin ngombe susu, bojoku nggawe kesalahan mandi aku banjur maca, ora kudu rampung nganti 8 minggu, apa sing bisa daklakoni? Dheweke uga wis muntah kaping sawetara, kanggo jawaban sampeyan, matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Gladys.
      Ing umur kasebut, sampeyan bisa miwiti menehi panganan udan kanggo kucing, lan wis disigar. Sampeyan nyelehake cangkeme, nutup alon-alon nanging kuwat (tanpa nglarani dheweke, aku negesake), lan kanthi naluri dheweke bakal ngulu.

      Amarga rapuh banget, aku nyaranake nggawa menyang dokter kewan (sanalika) kanggo sing mutah.

      A Salam.

  11.   Angela ngandika

    Halo, sugeng dalu, aku duwe pitakon, aku duwe anak kucing udakara 2 wulan, apa bisa siram dheweke? Sanajan durung menehi vaksin marang dheweke, sing liyane yaiku aku wis wiwit menehi kira-kira seminggu kepungkur, aku ngurus anak kirik lan banyu, saben wektu dheweke mutah, nanging dheweke isih gelisah. apa iki bakal elek? matur nuwun sanget ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Angela.
      Babagan pitakon pisanan, sampeyan bisa siram dheweke yen sampeyan ati-ati supaya ora adhem; yaiku, pasang panas, supaya lawang jedhing ditutup nalika sampeyan wisuh lan banjur garing kanthi garing.

      Lan kanggo sing nomer loro, aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter kewan yen ngono. Sampeyan bisa uga normal, nanging mung profesional sing bakal bisa menehi katrangan (aku dudu).

      A Salam.

  12.   Sawah Stephany ngandika

    Jam pira aku bisa adus?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Stephany.
      Kapan sampeyan pengin, nalika wis tenang banjur garing uga. Siji-sijine sing kudu dieling-eling yaiku ora prelu siram sawise siram; paling ora 2h kliwat.
      A Salam.

  13.   zulma ngandika

    Crita pari-parian panganan sing bisa diwenehake kanggo kucing taun pirang-pirang taun lan kaping pira saben dina?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Zulma.
      Sing paling penting yaiku supaya feeder kebak 🙂
      Kucing mangan 4-6 kali dina, lan masalah (kuatir) bisa muncul nalika manungsa nemtokake jadwal panganan.

      Jumlah sing bakal diwenehake miturut bobot dituduhake ing tas, nanging biasane udakara 200g yen bobote 4-5kg.

      A Salam.

  14.   Kasepen ngandika

    Hello! Aku adopsi anak kucing umur 5 minggu, nanging kutu-kutu kasebut nggawe dheweke edan 🙁 bisa aku adus utawa kudu ngenteni ya utawa ya kanggo vaksinasi pisanan? Lan pitakonan liyane Mungkin sethitik boten sae, nanging aku ora tau kucing, bisa Cut kuku sethitik utawa file mau sethitik? Matur nuwun sadurunge lan salam saka Argentina?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai kesepian.
      Ing umur kasebut, sampeyan bisa takon dokter kewan babagan antiparasitics kanggo kucing. Contone, semprotan Frontline kanggo kucing bisa digunakake nalika umure mung sawetara dina.
      Babagan kuku, ya, sampeyan bisa nyuda sethithik, nanging yen sampeyan ora ragu babagan cara nggawe, konsultasi karo dokter hewan. Ing kasus apa wae, sampeyan kudu eling yen bagean putih sing bisa dipotong.
      A Salam.