Apa sing kudu tak lakoni yen kucingku serak?

Kucing minangka kewan sing bisa serak

Kucing, kaya kita, sampeyan bisa uga serak saka wektu ke wektu sajrone urip. Sanajan dudu masalah sing umum, bisa uga ana ing sawijining dina swasana sampeyan ganti sithik. Yen mangkono, kita kudu ngerti sebabe kedadeyan amarga dheweke krasa adhem utawa, ing kasus sing luwih serius, dheweke lara.

Amarga alasan kasebut, yen kita kepengin weruh apa sing kudu tak lakoni yen kucingku serak, ing kene kita bakal nemokake wangsulan saka pitakon kita 🙂.

Apa sebabe aphonia ing kucing?

Kucing bisa dadi serak

Laring kucing kaya padha karo kita, lan bisa digunakake kanthi cara sing padha (nanging BISA padha). Kanthi cara sing padha supaya serak nalika adhem, njerit banget, batuk utawa wahing, utawa nandhang penyakit utawa iritasi kayata laringitis, uga bisa kedadeyan karo kanca sing wulune sing dikasihi.

Kanggo ngindhari, penting kanggo menehi panganan sing berkualitas (tanpa biji-bijian) sing njaga sistem kekebalan awak kuwat, lan aja metu ing wayah awan, apa maneh yen kucing sing adhem seneng mlebu ing sangisore selimut kanggo nglindhungi awake dhewe, amarga dheweke bisa dadi wong sing adhem luwih cepet.

Kepiye ngerti yen kucingku serak?

Yen kucing duwe alangan nyetel swarane, kita bakal langsung ngerteni meong dadi luwih asor, ambegan, lan malah serak. Meow bisa uga luwih cekak, amarga dheweke ora bisa nindakake cara liya amarga ana masalah ing kothak suarane.

Yen kasus kasebut serius, sampeyan bisa dadi meneng, yaiku, bakal mbukak cangkeme kanthi niat meong, nanging ora bakal bisa muni.

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu sampeyan?

Yen kita duwe serak wulu, Sing paling penting lan penting sing kudu ditindakake yaiku nggawa dheweke menyang dokter hewan. Kaya sing wis kasebut, ana sawetara sebab kenapa sampeyan serak, lan kanggo nambah sampeyan bisa uga butuh antibiotik utawa jinis obat liya sing mung disaranake para profesional. Aja ngobati kewan dhewe-dheweYa, awake dhewe bisa urip bahaya.

Ing omah, luwih becik nggawe kaldu pitik krasan lan ditambahake ing panganan. Mangkono, kanthi mangan panganan sing ana ing suhu anget, tenggorokan sampeyan bakal bisa pulih luwih apik.

Apa tegese pangowahan swara ing kucing sampeyan?

Saliyane ing ndhuwur, kucing uga bisa ngalami owah-owahan swarane lan serak amarga alasan liyane. Penting, yen duwe kucing mikirake iki supaya sampeyan bisa njaluk pitulung profesional sanalika bisa ndeleng manawa ana prekara aneh sing ana ing kucing.

Kapan dheweke ngerteni owah-owahan swara ing kewan kewan, umume pemilik kucing umume tetep tenang. Apamaneh, kabeh wong wis ngalami hawa adhem sing adhem, sing suwene meh ilang swarane. Biasane sampeyan bakal nganggep ngganggu, nanging ora masalah kesehatan sing serius.

Nalika pratelan iki bisa uga bener kanggo manungsa, nanging padha ora bisa diandharake babagan kucing. Nyatane, pangowahan swara ing kucing umume nuduhake masalah kesehatan sing ndasari lan ora mung adhem. Mula, sampeyan aja nganggep gampang masalah iki.

Kasunyatan sing kurang dingerteni babagan felines yaiku tali vokale ora khas, amarga duwe membran ekstra, ari ventrikel. Pita ventrikel iki biasane digunakake kanggo purring. Nalika kucing sampeyan purrs, "kabel" iki kedher kanthi cepet lan tanpa nutup tutup angin.

Alasan umum kenapa kucing sampeyan ngalami pangowahan swara

Coklat mbebayani tumrap kucing

Owah-owahan swara utawa aphonia ing felines umume nuduhake manawa ana gangguan mekanik karo proses kasebut utawa bisa uga ora ana stimulasi saraf sing ana gandhengane karo pita swara. Miturut dokter hewan, infeksi pernapasan bisa nyebabake owah-owahan swara kucing, nanging iki kasus sing langka banget. Interferensi mekanik lan neurologis sing tanggung jawab kanggo kahanan iki kalebu:

trauma

Yen kucing ngalami cedera parah ing area gulu, bisa ngganggu fungsi tali swara kasebut. Elinga yen inflamasi ing area tenggorokan durung mesthi kedadeyan amarga ciloko nembus.

Abses

Alesan sampeyan kudu mikir maneh supaya kucing mlaku bebas ing kebon mburi omah yaiku balung saka kewan cilik sing ditangkep lan dipangan bisa dilebokake ing amandel, laring, utawa tenggorokan lan nyebabake bengkak. Uga, dokter hewan nglaporake abses minangka asil gelut.

Tumors

Tumor ganas lan entheng sing katon ing laring lan tenggorokan bakal nyebabake tekanan lan akeh jaringan normal. Sanalika, tumor saraf utama bisa nyebabake ngilangake stimulasi ing pita swara. Kadang, formasi kanker sing ana ing wilayah sekitar tenggorokan bisa mencubit saraf laring lan nggawe bisu tali swara.

Kondisi otoimun

Kaya manungsa, sel getih putih kucing bisa diaktifake, minangka gejala umum ing kahanan kahanan otoimun. Yen kedadeyan kasebut, sel getih putih bakal nyerang saraf lan ngrusak, saengga matesi kemampuan sampeyan ngirim impuls menyang pita swara lan laring.

Kelainan otot

Bisa uga duwe fungsi beda ing teori, nanging akeh pamilik ingon-ingon sing ora ngerti manawa pita swara kasebut sejatine dadi otot. Mula, yen kucing nandhang kelainan otot, kondhisi kasebut bakal mblokir persimpangan neuromuskular lan nyebabake pangowahan utawa gangguan swara.

Sebab psikologis

Yen sampeyan bubar pindhah menyang omah anyar, kucing bisa uga wis biasa. Kadhangkala para pengunjung nginep ing wayah wengi utawa entuk akeh perabotan anyar uga bisa nyebabake kurang meong.

Rasa kuwatir pisah uga bisa nyebabake jinis tumindak iki, sanajan umume umume kucing sing depresi utawa gelisah, terus saya alon tinimbang meneng.

Alasan psikologis liyane kanggo kekurangan meong yaiku asosiasi pribadi kucing karo para meong.. Yen ana kedadeyan sing lara nalika sampeyan nyoba nyuda, sampeyan bisa uga sengaja nolak swara sampeyan. Prilaku pas traumatis kasebut asring diiringi gejala liyane kayata ngilangi napsu, lemes, utawa tumindak sing ngrusak.

Kelangan swara sithik

Alesan liya kanggo kekurangan meong bisa uga ora ana swara sawetara. Mirip karo carane sampeyan ilang swara nalika njerit sewengi ing konser, kucing uga bisa ngalami sing padha. Kelangan swara sawetara ora nyebabake panik. Kucing sampeyan kudu bali menyang vokal normal sajrone pirang-pirang dina.

Infeksi ambegan ndhuwur

Malah umume keturunan kucing sing sehat bisa kena infeksi pernafasan, ora preduli umure. Antarane penyakit pernapasan ndhuwur sing paling umum yaiku kucing herpes kucing. Kadhemen, alergi, calicivirus, lan masalah ambegan liyane sing padha bisa gampang ngilangi saya akeh. Yen sampeyan ngira kucing duwe infeksi ambegan ndhuwur utawa ambegan pernafasan, hubungi dokter hewan sampeyan sanalika bisa.

Rabie

Yen sampeyan ngidini kewan kewan kanthi bebas mlaku ing njaba, bisa nyebabake rabies saka kewan liya sing kena infeksi. Rabies asring nyebabake swara serak nganti bisa katon yen kucing mung mbukak cangkeme tanpa ngasilake swara meong. Yen ana kemungkinan sethithik yen kucing sampeyan wis ana ing kewan sing rabid, sampeyan kudu langsung nggawa menyang dokter kewan.

Kelumpuhan laring

Kelumpuhan laring minangka disfungsi ing kothak swara, biasane disebabake umur / degenerasi kothak swara. Yen kucing duwe, pita swara sampeyan ora bakal ngasilake swara.

Hipertiroidisme

Hyperthyroidism minangka kelainan kesehatan sing disebabake kelenjar tiroid sing terlalu aktif. Kucing sing luwih tuwa umume tuwuh tinimbang kanca sing umure luwih enom. Nalika kedadeyan kasebut, iki ora umum nyebabake kucing ilang meong.

Kerusakan saraf

Alasan liyane sing bisa nyebabake ilang saka meong kucing yaiku kerusakan saraf sing ngontrol kothak swara. Kerusakan iki bisa amarga kompresi eksternal utawa trauma internal. Kerusakan kasebut asring disebabake dening badan asing, kayata agul-agul suket utawa ranting, ing wilayah laring.

Amarga keseriusan panyebab sing tanggung jawab kanggo ngilangi swara sebagean utawa lengkap ing kucing, kita yakin bisa dingerteni kenapa intervensi awal pancen wajib. Karo sawetara pangecualian, umume kahanan sing nyebabake pangowahan swara bisa diatur. Mula, Yen sampeyan ndeleng manawa kucing ilang meong, aja suwe-suwe lunga menyang dokter hewan.

Kucing bisa uga kelangan swarane

Lan, mesthine sampeyan kudu tetep anget lan, utamane, wenehi katresnan akeh supaya mbaka sethithik bisa pulih.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.