Apa sing kudu daklakoni yen aku golek kucing ing ngarep omahku?

Kucing turu ing ngarep lawang

Apa sampeyan nate kedadeyan yen sampeyan tekan omah sampeyan wis ketemu kucing, utawa sampeyan kanthi tenang nonton televisi lan dumadakan sampeyan wiwit krungu swara meong ing sacedhake lan nalika mbukak lawang sampeyan weruh ana wulu? Yen mangkono, apa sampeyan pancen ora ragu babagan apa sing kudu ditindakake, bener?

Bisa uga ilang, ditinggal, utawa ngelih. Kita bakal ndeleng qué apa yen aku ketemu kucing ing ngarep omahku.

Ing jagad iki kita urip, lan amarga saka cara urip, kucing saya akeh sing kepeksa golek panganan ing dalan. Paling asring dikira manawa kewan iki wis ngerti teknik mburu wiwit dina wiwitan mula mula mula mula ora angel golek panganan, nanging iki dudu.

Ora ana sing lair ngerti. Kanggo sinau, dheweke butuh ibune mulang, nanging iki uga ora gampang: yen ibu minangka kucing sing mesthi urip karo manungsa lan pungkasane ditinggalake, dheweke bakal angel mulang dheweke, saengga anak kucing disapih , dheweke ora bakal duwe pilihan liyane kajaba sinau dhewe.

Kucing nggoleki apa dheweke bisa mlebu omah

Ngelingi iki, keluwen minangka salah sawijining sebab utama sampeyan bisa nemokake kucing ing ngarep lawang. Sawise nggoleki sampah lan ora nemu apa-apa, dheweke bakal takon karo manungsa. Nanging, iku dudu siji-sijine.

Sebab liyane yaiku anak kucing yaikué nggoleki ibune, utawa kosok baline. Ing jagad lurung, sing akehe bebaya, kulawarga kucing duwe akeh masalah kanggo maju. Yen sampeyan krungu kucing utawa kucing meong, umume nggoleki anak-anake utawa ibune, supaya sampeyan njaluk perhatian. Ing skenario paling ala, dheweke bisa uga njaluk pitulung banget sawise dikalahake.

Yen musim salju, lan sampeyan lagi ing wilayah sing adhem, bisa meong ing ngarep lawang sampeyan supaya golek papan perlindungan. Ya, kucing uga adhem, lan yen ora nemokake papan kanggo nglindhungi awake dhewe bisa mati. Mula, yen sampeyan ora pengin duwe ing omah, nanging sampeyan pengin nulungi, sampeyan bisa mlebu ing garasi - yen wis resik lan bahan kimia ora bisa- utawa nggawe omah lan tampung karo kemul.

Kucing keblasuk keblasuk
Artikel sing gegandhengan:
Cara narik kucing sing kesasar

Apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu dheweke?

Sampeyan bisa nindakake sawetara perkara, yaiku:

  • Tetep wae: yen ana kucing utawa kucing sing katon sosial, yaiku nyedhaki sampeyan sing nggoleki ngelus-elus, sampeyan bisa tetep ing njero omah. Mesthine, esuk, yen dheweke luwih apik, sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo ndeleng manawa dheweke duwe microchip, tegese dheweke duwe kulawarga. Yen sampeyan ora duwe, disaranake sampeyan ngirim tandha-tandha suwene 15 dina ing wilayah "Kucing sing Ditemokake", kanthi telpon yen ana wong sing golek.
  • Pakani dheweke: yen sampeyan ora pengin utawa ora bisa njaga, sampeyan mesthi bisa menehi panganan lan ngombe ing pojokan sing dilindhungi saka hawa adhem, udan lan srengenge langsung. Dheweke bakal ngurmati.
  • Jupuken menyang kastrate: Aku ngerti tenan yen kucing sing kesasar kudu dadi tanggung jawab kanggo kotamadya, lan kudu nggawe kampanye spay lan neuter gratis luwih asring tinimbang saiki, nanging saiki kita kudu ngrampungake masalah populasi super kucing utawa ngontrol kita: individu . Mula, yen sampeyan mampu lan, luwih-luwih, yen sampeyan pengin, luwih becik kucing kasebut dibuwang, lanang lan wadon. Dokter hewan biasane nggawe rega khusus yen kucing kesasar.

Kucing cilik ngenteni ing dalan

Apa tegese nalika kucing muncul ing ngarep lawang sampeyan?

Yen ing sawijining dina, sampeyan ngerti yen ana kucing ing ngarep lawang sing ora bakal mandheg, ati bakal lemes. Kucing bisa ninggalake habitat sing biasane lan tekan omah sampeyan amarga sawetara alasan. Sadurunge duwe kucing anyar, ePenting, sampeyan kudu ngerti apaanak kucing apa lan yen dheweke aman nyambut dheweke ing omah sampeyan.

Ora kabeh kucing sing muncul ing lawang sampeyan bakal dadi kewan ingon sing wis ilang. Telung kategori kucing bisa kalebu: kucing liar, kucing liar utawa kucing bebas.

Kucing sing ilang

Kucing iki minangka kucing domestik lan bisa uga duwe pemilik. Delengen yen duwe chip, utawa kalung utawa barang sing bisa ngerti manawa duwe. Nanging, ing sawetara kasus, dheweke bisa uga duwe microchip ing kulit, iki bisa diverifikasi dening dokter hewan. Sanajan dheweke uga bisa ngalami musibah amarga ditinggal karo bekas kulawarga lan Dheweke wis nemokake sampeyan amarga dheweke kepengin dadi bagean saka sampeyan.

Kucing liar

Kucing liar ora ana ing omah utawa ora sehat. Dheweke ora biasa urip karo manungsa lan mula bisa uga tumindak sing luwih jelas. Sanajan sampeyan ngidini dheweke mlebu omah, dheweke ora bakal adaptasi kanthi apik ing omah.

Kucing kesasar tricolor
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara nglelebke kucing sing kesasar

Kucing gratis

Kucing jinis iki bisa jinise, biasane lair ing kucing sing dikendhaleni wong sing ngurus panganan ing udara utawa bisa uga ditinggal lan kudu golek nyawa.

Kucing liar sing ana ing alas

Alasan kenapa kucing bisa muncul ing lawang sampeyan

Kucing sing teka ing omah sampeyan bisa uga tegese:

  • Penasaran:Kucing minangka panjelajah lan ana ing cedhak utawa njero omah sampeyan bisa narik kawigaten.
  • Penak: Yen duwe panganan lan banyu ing cedhak omah sampeyan, dheweke bakal mesthi ngubengi papan kasebut.
  • Keamanan:Yen dheweke luwe, adhem, ngelak utawa mung pengin papan perlindungan, dheweke bisa uga njaluk sampeyan ...
  • Takhayul: Ana wong sing mikir yen kucing katon ing omah sampeyan "entheng" bisa uga duwe nasib utawa musibah.

Langkah-langkah kanggo ngetutake yen ana kucing ing lawang sampeyan

Apa alam bébas utawa dalan?

Yen kucing kesasar, lemah lembut utawa duweke, bakal mlebu omah sampeyan tanpa masalah. Kucing liar bakal seneng nginep ing njaba. Yen kucing ora gelem mlebu, aja meksa amarga bisa dadi agresif. Luwih becik sampeyan tuku panganan utawa entuk kapercayan sadurunge mlebu omah sampeyan.

Priksa pratandha yen duwe

Priksa pratandha manawa ana pemilik: kalung, chip, lsp. Indikasi apa wae sing dadi duweke wong liya. Yen sampeyan duwe kewan ingon liyane, aja nganti kumpul supaya ora kena infeksi utawa penyakit. Yen sampeyan nganggep ora duwe, coba golek menyang dokter hewan kanggo mriksa kesehatan. Yen duwe chip, informasi pemilik bakal metu lan sampeyan bisa bali menyang dheweke.

Kepiye yen sampeyan ora bisa nemokake sing duwe?

Yen sampeyan ora bisa nemokake ID pamilik, aja nganti kucing ora duweke sapa wae. Sadurunge ditampa minangka duweke sampeyan, coba paling apik kanggo nemokake sing duwe. Sampeyan bisa takon ing omah utawa masang poster. Mesthine, yen ana wong sing nelpon sampeyan ujar manawa kucing iku duweke, dheweke kudu nuduhake bukti yen sampeyan ngerti apa sing diucapake iku bener lan ora dadi kesempatan kanggo golek kucing sing grapyak

Nyedhiyakake panganan lan papan perlindungan

Nawakake kucing panganan, banyu lan papan perlindungan supaya padha krasa ana ing sisihe sampeyan. Yen dheweke luwih percaya diri, dheweke bisa uga pengin dadi bagean saka kulawarga sampeyan. Amarga elinga yen ing prekara iki, sampeyan durung milih dheweke, dheweke milih sampeyan luwih dhisik!

Priksa penyakit lan vaksinake ing dokter hewan

Sawise sampeyan milih njaga kucing, banjur bali menyang dokter kewan kanggo nggayuh vaksinasi lan uga kudu disterilisasi utawa disterilisasi yen prelu Dokter hewan bakal menehi pandhuan sing paling apik kanggo perawatan kanthi mempertimbangkan kesehatan tartamtu.

Siapke omahmu

Saliyane vaksin lan kuwatir kesehatane, sampeyan kudu nyiyapake omah supaya kucing anyar sampeyan seneng karo sampeyan. Siapke amben, kothak uwuh, panganan seger lan banyu lan wenehake kabeh tresnamu kapan dheweke njaluk.

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan? .


6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   permata??? ngandika

    Iku wis nulungi aku amarga ing wayah wengi aku ketemu kucing cilik sing ana ing mburi omahku, aku banjur turu lan sesuke aku takon marang wong tuwaku yen aku bisa nyimpen nanging dheweke ora ngidini aku nggoleki. kanggo google apa aku bisa nindakake lan marang iki. Aku menehi panganan, ngrawat, ngelus-elus, dolanan karo dheweke ... lan saiki aku ora duwe masalah, sanajan wiwit saiki aku nemokake yen aku pengin dadi papan perlindungan kewan kanggo nylametake kabeh jinis kewan. ??????

    1.    Monica santos ngandika

      Aku seneng banget yen artikel iki migunani banget kanggo sampeyan 🙂

  2.   Maria Victoria Luna ngandika

    Anak kucing jeruk mlebu omahku, yen isih ana ing jendhela utawa ing ngarep lawang. Dheweke ora golek panganan, sejatine duwe pamilik, yaiku tangga teparo ing sebrang dalan. Aku wis nawakake panganan lan dheweke ora kepengin. Aku ora ngerti ...

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Maria Victoria.
      Bisa uga dheweke mung pengin sawetara perusahaan, utawa dheweke pengin browsing ing omah utawa sekitar sampeyan
      Semono wae, aku nyaranake sampeyan ngobrol karo tangga teparo kanggo ndeleng manawa ana kedadeyan kasebut.
      A Salam.

  3.   Sofia ngandika

    Matur nuwun kanggo info. Aku mung menehi komentar yen pilihan kanggo sterilisasi kucing wadon katon apik banget kanggo aku supaya ora ana kucing ing lurung-lurung, nanging kucing lanang kalebu teritorial lan gelut karo kucing liyane kanggo mbela ruang kasebut, lan dokter hewan menehi katrangan yen nalika dheweke dadi tenang, mula dheweke ora bisa mbela awake dhewe nalika gelut karo kucing liyane lan bisa dilarani. Menarik banget yen sampeyan menehi komentar babagan topik iki ing sawetara wektu. Matur nuwun

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sofia.

      Mesthi wae Kasunyatane, sawijining dokter hewan nyaritakake bab sing padha karo aku. Nanging dudu amarga dheweke ora mbela awake dhewe, nanging dheweke dadi luwih tentrem yen bisa ngomong.

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo menehi komentar. Mesthi bakal ngawula wong.

      Greetings.