Apa sing kudu daklakoni yen golek anak kucing yatim piatu?

Anak kucing ing kothak

Kita urip ing jagad iki, sayangé, ana sawetara wong sing seneng kucing lan malah luwih sithik, sanajan dheweke tresna banget, nanging ora bisa ngurus. Amarga kahanan iki, ana akeh anak kucing sing tekan dalan, ditinggal. Sawetara wong dadi bayi, mula yen adhem ing dalan lan keluwen, dheweke malah ora duwe kesempatan kanggo urip.

Pramila sukarelawan penting banget. Tanpa wong-wong mau, luwih sithik jiwa sing bakal slamet tinimbang sing disimpen saiki. Yen sampeyan kalebu salah sawijining utawa, mung, sampeyan wis ketemu anak-anak yatim piatu lan sampeyan ora ngerti apa sing kudu ditindakake, mula aku bakal nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Wenehi panas

Minangka sing paling penting lan paling penting. Dheweke kudu digawa metu saka dalan lan digawa menyang papan sing direksa nglindhungi hawa adhem, amarga hipotermia bisa nyebabake fat kucing. Yen bisa, gawanen mulih lan lebokake kemul; yen ora, hubungi pelindung kewan utawa dokter hewan supaya bisa ngurus.

Pakani

Yen bayi isih bayi, yaiku yen mripat ditutup utawa mbukak nanging warnane kebiruan, mula kudu ngombe susu kanggo anak kucing kanthi botol; Yen wis tuwa, sampeyan bisa menehi panganan pertama utawa daging sing wis dimasak, nanging yen bisa, sampeyan kudu tuku panganan udan kanggo kucing (kaleng).

Dheweke kudu mangan saben 3-4 jamgumantung karo umur (bayi sing saya akeh, mesthine kudu mangan asring). Kajaba iku, yen isih enom banget, sampeyan kudu ngrangsang area kelamin anus kanthi gauze sing dibasahi banyu anget sawise saben mangan kanggo ngredhakake. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.

Deworm mau

Sing paling aman yaiku duwe parasit internal lan eksternal, mula disaranake menehi deworm. Yen umure kurang saka rong wulan, dokter hewan bisa menehi sirup kanggo ngilangi internal; Saliyane, yen umure lagi rong wulan utawa luwih, sampeyan bisa nyelehake pipet Stronghold kanggo kucing - regane udakara 10 euro - saengga kucing bisa nyingkirake cacing lan parasit eksternal.

Temtokake apa sing bakal ditindakake

Iki langkah pungkasan. Apa sing bakal sampeyan lakoni? Apa sampeyan pengin lan sampeyan bisa ngatur? Apa sampeyan luwih seneng golek omah anyar kanggo dheweke? Preduli saka keputusan sing dijupuk, aku saranake sampeyan supaya cukup wektu, pikirake kanthi becik. Analisis pro lan kontra saben opsi sing sampeyan duwe, priksa kahanan kahanan finansial sampeyan, ngobrol karo kulawarga sampeyan. Kabeh iki bakal mbantu sampeyan njupuk keputusan sing apik banget.

Anak kucing sing ditutupi

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan. 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Melanie ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing loro lan ora bakal mandheg nangis. Aku wis menehi panganan lan sawetara wong sing dadi panas, nanging dheweke ora bakal terus nangis. Lan dheweke ora ngidini kita turu. Ibune seda lan siji uga bocah kucing. Kita ora ngerti apa sing kudu ditindakake.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Melany.
      Apa sampeyan menehi susu? Dheweke ora bisa ngombe susu sapi, amarga duwe laktosa (kalebu jinis gula) biasane nyebabake kerusakan lambung. Aku nyaranake sampeyan menehi susu kanggo anak kucing sing bakal ditemokake ing nursery, utawa gawe campuran iki:

      -150 ml susu sakabehane
      -50 ml banyu
      -50 ml yoghurt alami
      -Coklat endhog endhog (tanpa ana putih)
      -S krim sendok teh sendok teh

      Dheweke kudu mangan saben 2-3 jam. Kajaba iku, 10-15 menit sawise mangan, sampeyan kudu ngrangsang wilayah kelamin ano kanthi kasa sing dibasahi banyu sing anget, amarga ora ngerti carane ngatasi awak.

      Yen ora nambah, luwih becik digawa menyang dokter kewan.

      Salam lan semangat.