Apa sing kudu ditindakake yen kucing duwe mripat bengkak

Kucing kanthi mripat abuh

Kanca-kanca wulunen kadang menehi kita ajrih. Ing sawijining dina, dheweke sehat banget, mlayu, mlumpat lan nindakake kabeh kucing sing kudu dilakoni, lan dina sabanjure tangi karo mripat sing larang regane. Mesthine, ing kahanan kasebut, kita kuwatir, amarga ora normal yen dheweke duwe masalah mripat Lan, kasunyatane, asring banget kita ora ngerti tumindak, luwih-luwih yen iki pisanan kedadeyan kaya sampeyan.

Kanggo mbantu sampeyan, aku bakal nerangake apa sing kudu ditindakake yen kucing duwe mripat bengkak, lan apa gejala lan panyebab sing paling umum.

Gejala utawa pratandha sing ngandhani yen sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman sacara mripat

Kucing putih kanthi gejala mripat abuh

Kucing bisa nahan rasa lara luwih becik tinimbang kita, mula asring banget dheweke mung sambat nalika masalah kasebut wis saya maju. Yen sampeyan duwe masalah karo mripat, nanging bakal luwih gampang kita ndeteksi ing wektu, amarga gejala lan / utawa pratandhane yaiku:

Dheweke wiwit ngerik mripate karo cakar

Nalika sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman, apa sing sampeyan lakoni dhisik jilat paw banjur gosok ing mripat kena pengaruh kanggo nyoba mbusak apa sing nyebabake rasa ora nyaman.

Blink luwih saka biasane

Kaya nalika nyelehake eyelash ing eyeball, kedhep akeh kanggo nyoba mandheg ora enak.

Mripat sing luh

Kucing kasebut ora nangis amarga bungah utawa sedhih, nanging amarga ana kedadeyan, kayata:

  • Alangan lakrimal: Utamane ana ing kucing kanthi rai sing rata, kayata wong Persia. Yen mripat ora tetep resik, bisa nyebabake infeksi.
  • Infeksi: bakal diiringi metu putih utawa kuning lan bola rambut uga bakal dibentuk ing saubenge mripat.
  • Rambut utawa rasa ora nyaman liyane: yen rontog rambut, bledug lsp. Iki bakal nyebabake rasa ora nyaman lan nyuwek gedhe banget.
  • Maag kornea: Iki minangka goresan sing biasane disebabake kucing nalika main utawa gelut.
  • Keratitis: yaiku pembengkakan kornea sing disebabake herpes, bakteri, alergi utawa jamur.

Gumantung saka warna luh, kewan kasebut bakal nemoni siji utawa sijine masalah:

  • Transparan: saluran luh bisa rusak utawa kena infeksi.
  • Bening: Biasane minangka gejala alergi, nanging yen katon jelas lan mripat abang, iku konjungtivitis.
  • Mucosa kanthi mripat sing abuh: kucing bisa duwe konjungtivitis sing diiringi chlamydiosis.

Mripat sing ditutup

Ditambah karo nangis luh, supaya mripat tetep ditutup ing kabeh wektu, lan Kajaba iku, tetep ing papan sing semi-teduh, adoh saka pepadhang. Yen ora diobati kanthi tepat wektu, bisa nyebabake masalah serius, kayata glaukoma.

Mripat ngganti warna

Yen putih mripat dadi kuning, kewan kasebut bisa nandhang penyakit kuning. Iki uga minangka gejala melanoma (kanker).

Murid-muridé ganti

Yen murid mesthi tetep, iku minangka tandha glaukoma; Kosok baline, yen dijaga cilik bisa uga amarga njero mripat wis dadi radang.

Mripat sing metu utawa, Kosok baline

Yen wis misuwur, amarga kucing bisa uga kena tumor utawa abses, utawa kena glaukoma; yen klelep amarga sampeyan wis bobote, dehidrasi utawa ngalami tetanus.

Panyebab kucing duwe mripat sing abuh

Kucing cilik kanthi mripat sing abuh

Nalika mripat kanca wis abuh, amarga ana sawetara mikroorganisme sing nyebabake kedadeyan kasebut, virus, a jamur utawa sing bakteri.

Infeksi virus

Penyebab utamane yaiku herpesvirus kucing, yen ora diobati kanthi tepat nalika antibiotik bisa muncul ulkus kornea nyebabake kornea dhewe tetep garing, lan mripat uga tetep garing.

Infeksi bakteri

Iki paling umum. Disebabake chlamydiosis, nyebabake gangguan lan nyenengake konjungtivitis kanthi gejalanya: irung, iritasi, lan ing kasus sing parah, munculna ulkus tutuk. Perawatan kalebu ngemot salep ophthalmic antibiotik menyang mripat sing kena pengaruh, lan menehi antibiotik oral kanggo kewan kasebut.

Infeksi jamur (ragi)

Disebabake jamur sing ditemokake ing lingkungan sing diarani cryptococcosis, sing diobati karo obat antijamur. Protes dilation saka mripat, wuta periferal e radhang retina.

Kapan sampeyan ngerteni manawa kucing ora sehat, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo menehi perawatan sing paling pas kaya sing wis kedadeyan.

Obat ngarep kanggo ngresiki mripat kucing

Kucing kanthi perawatan mripat sing abuh

Saliyane nggawa dheweke menyang dokter hewan lan ngatur obat-obatan sing disaranake, ing omah uga bisa mbantu wulunen supaya bisa ndeleng maneh. Dadi, kanggo ngresiki mata, sampeyan bisa nggunakake kasa (dheweke adol ing kene) dibasahi infus chamomile - ing suhu kamar, tanpa kobong-, antara 3 lan 4 kali dina.

Kepiye sampeyan ngerti yen masalah kasebut serius?

Ati-ati kucing sing sehat

Bakal gumantung karo gejala sing dituduhake kucing. Infeksi bakal katon kanthi sawetara gejala, yen segawon wulu kita disuntak lebah ing area mripat, ora bakal ana gejala kajaba pembengkakan, sing bakal mandheg sajrone pirang-pirang jam utawa sawetara dina. Iki bisa dadi gatel, lan nyatane, yen dina mbesuke durung bisa dandan, luwih disaranake nggawa menyang profesional kanggo ndeleng, nanging biasane ora bisa ngalami masalah serius.

Kanggo nyegah gangguan saiki lan mengko, penting kanggo vaksin kucing supaya sistem kekebalan awak tetep sehat lan pertahanan siap siyap nglawan mikroorganisme sing pengin mengaruhi.

Muga-muga spesial iki wis nguntungake sampeyan, lan sampeyan bisa ngerti sebabe wulu duwe mata abuh. Elinga yen kanthi sabar, pampering, lan perawatan sing tepat, mesthi dandan luwih cepet saka sing mbayangno 😉.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

119 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Monica santos ngandika

    Hello Fernando.
    Sampeyan bisa uga kena infeksi, alergi, utawa digigit serangga. Yen sampeyan ora bisa ndeleng asil dino sesuk, aku saranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo nemtokake sebabe lan wenehi perawatan sing paling pas.
    A Salam.

  2.   karen ngandika

    Halo! Aku rada wedi, anak kucingku isih umur 2 setengah wulan, dheweke entuk jamur ing antarane titik siji lan kupinge, aku nggawa dheweke menyang dokter hewan lan dheweke njaluk obat lotion, aku nindakake, nanging mripate bengkak, wis robek lan abang, ana saran? Tulung

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Karen.
      Saka sing diitung, kayane ana masalah sing nyebar. Nanging, gumantung saka obat-obatan sing dijupuk utawa diwenehake, bisa uga butuh wektu suwe. Sanajan mangkono, yen ora apik, pulihen yen sampeyan kudu ngowahi utawa yen sampeyan kena penyakit liyane.
      Akeh semangat.

  3.   Fer ngandika

    Wigati
    Anak kucingku asring gelut minangka game, nanging saiki salah sijine duwe mata abuh lan kelopak mata njero dheweke nangis lan jengkel ing njaba, aku ora ngerti yen kucing liyane nglarani dheweke.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo fer.
      Kucing sampeyan liyane bisa uga goresan. Intine, sampeyan kudu ngobati dhewe, nanging yen sampeyan ngerti saiki saya parah utawa sesuk, wenehi pitunjuk menyang dokter hewan, amarga perlu mripat khusus.
      A Salam.

    2.    Gemma ngandika

      Halo, kucingku asring gelut lan mesthi lara amarga ana babar pisan, esuk iki mripate ditutup lendir ijo lan tlapukan ndhuwur abuh, kaya nalika aku meruhi dheweke duwe goresan ing tlapukane, aku wis ngresiki mripat karo chamomile, ora, aku ngerti yen nggawa dheweke menyang dokter hewan

      1.    Monica santos ngandika

        Hai Gemma.

        Yen dheweke ora neuter, luwih becik dijaluk supaya dibuwang. Kanthi cara iki sampeyan bakal luwih tenang lan ora bakal nemoni masalah.

        Dene mripat, yen ora apik, ya kudune dideleng karo dokter hewan.

        Greetings.

  4.   Katherine ngandika

    Halo, mripatku tengen kucing dadi bengkak, dheweke ora duwe abrit, uga ora nesu nadq lan ora sambat. Aku nggawa dheweke menyang dokter kewan lan nalika menehi rong vaksin, dheweke wiwit saya gedhe banget, muga-muga iku normal.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Katherine.
      Vaksin kadang duwe efek samping. Meong sing banter bisa uga disebabake.
      A Salam.

  5.   frank mafer ngandika

    Halo, tampa salam sejatine saka aku
    Aku kuwatir, kucingku tangi sewengi kanthi mripat tengen abuh lan abang cilik, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake lan aku ora duwe dokter kewan.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Mafer.
      Sampeyan bisa nindakake rong perkara:

      -Infusi chamomile: sampeyan nggawe infus, lan supaya banyu dadi panas. Sampeyan lembabake gauze kanthi lan mbukak ing mripate, saka njero metu.
      -Serum fisiologis: sampeyan bakal bisa didol ing apotek. Ditrapake kanthi cara sing padha karo infus.

      Nindakake saben 3-4h. lan sampeyan kudu sok dong mirsani asil dandan sawetara dina. Nanging yen ora, luwih becik dipriksa dening dokter hewan.

      A Salam.

  6.   nina ngandika

    Halo anak kucingku sing umure 5 wulan, mripate abuh, dheweke tetep nutup, nanging nalika kepengin mlumpat utawa muter, dheweke mbukak banjur nutup maneh, aku kuwatir apa sejatine?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Girl.
      Sampeyan bisa uga duwe prekara sing ngganggu sampeyan. Sampeyan bisa ngresiki mripat kanthi gauze sing dibasahi infus chamomile - sing anget, nanging yen ora apik, aku saranake sampeyan nggawa menyang dokter kewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  7.   Michelle ngandika

    Halo, aku duwe anak kucing umur 3 wulan (aku ora ngerti umure dhewe amarga aku nemokake dheweke) lan dheweke teka akeh kutu lan parasit internal, aku menehi tetes sing cocog lan kabeh luwih apik… Mau bengi dheweke main lan mlumpat kaya biasane dheweke lan dina iki esuk dheweke purred akeh lan aku wis maca bisa uga amarga pain ... Nalika aku ndeleng dheweke luwih apik, aku ngerti yen dheweke duwe mripat sing abuh banget kanthi debit sing transparan, dheweke ora pengin obah akeh lan ambegan dheweke gelisah, aku ngrasakake massal ing endhas dheweke lan aku bakal dadi kelenjar getah bening sing wis abuh nanging aku ora ngerti apa sing bisa aku lakoni, aku ora duwe dokter hewan wayahe lan aku pengin ngerti apa ana diagnosis awal kanggo gejala utawa tindakan sing bisa daklakoni kanggo ngatasi rasa lara lan rasa ora nyaman. Sadurunge, matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Michelle.
      Nyuwun pangapunten babagan kedadeyan kucing sampeyan 🙁.
      Diagnosis mung bisa ditindakake dening dokter hewan. Nanging aku nyaranake sampeyan menehi duduh kaldu pitik (tanpa bawang utawa bawang putih) kanggo nyengkuyung dheweke mangan lan, kanthi sengaja, ngombe banyu. Sampeyan uga bisa menehi susu tanpa laktosa, nanging mung minangka pilihan pungkasan; Yaiku, yen dheweke terus ngombe banyu kaya biasane, ora apa-apa, nanging yen mandheg ngombe, sampeyan bisa menehi susu.
      Akeh semangat.

  8.   rhandy ngandika

    Halo, maaf, aku kuwatir banget, kucingku ora apa-apa, nanging wis pirang-pirang dina dheweke ngombe banyu luwih akeh tinimbang umume, lan dina iki aku saka kerja, kelopak mata loro dadi abuh lan abang.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Rhandy.
      Yen kucing ngombe luwih akeh banyu tinimbang biasane, bisa uga amarga ana masalah hormonal (hyperthyroidism), diabetes, lan liya-liyane. Aku menehi saran supaya sampeyan enggal nggawa dheweke menyang dokter hewan, supaya dheweke bisa pulih lan padha kaya biasane ing wektu sing cendhak.
      Akeh semangat.

  9.   lemah ngandika

    Hello ..

    Kucingku umur 4 setengah wulan, esuk iki nalika tangi turu aku weruh dheweke lan dheweke wis nutup mripate lan dheweke lara banget.
    Wayah sore wiwit nggegirisi piring ing ngisor lan dheweke ora asring mbukak nalika mbukak, aku weruh yen muride dipindhah ing sisih tengen lan dheweke ora pindhah ...
    Dheweke nyoba ngresiki nanging lara .. Apa sing bisa kedadeyan?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Sun.
      Mungkin dheweke kenek apa-apa. Ing kasus apa wae, dokter kewan kudu nemoni dheweke, yen ngono.
      Salam, lan semangat.

  10.   Vale ngandika

    Halo…
    Aku kuwatir banget amarga anak kucingku tangi kanthi mripat cilik sing abuh lan dheweke duwe sekresi transparan lan kuning kaya chinguiñas ... dheweke nutup mripat cilik lan aku ndemek lan krasa kabeh bola mata dheweke ... yaiku, aku ora duwe kanggo dokter hewan lan aku pengin ngerti yen bisa nindakake apa-apa kanggo dheweke saiki .. umure udakara 2 wulan lan aku ora ngerti sebabe aku nemokake dheweke ... matur nuwun sanget akeh kanggo pitulung sampeyan

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Ok.
      Sampeyan bisa uga kena konjungtivitis. Sampeyan bisa ngresiki mripat kanthi chamomile, kanthi kasa sing resik saben wektu, kaping 3 saben dina.
      A Salam.

  11.   karen ngandika

    Halo, kucingku mripat abuh lan aku nangis lan krasa lara lan mripate warnane mboseni, dudu mripat biru biasane

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Karen.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Penting, supaya dheweke bisa diagnosis lan menehi perawatan sing paling pas.
      Akeh semangat.

  12.   Monica santos ngandika

    Halo Camila.
    Yen dheweke duwe mata bengkak, aku saranake njupuk dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan bisa uga kena infeksi.
    Salam lan semangat.

  13.   Srikanth (@ Srikanth02) ngandika

    Halo, aku duwe ragu karo kucing, dheweke umure wis umur rong setengah taun, lan biasane dheweke tetep mripate (sing ora ngerti yen normal) nanging sawetara dina kepungkur, dheweke teka ing omah kanthi tlapukan tengen sing abuh lan sekresi sithik, aku curiga yen ana kucing liyane sing nubruk, aku ora ngerti yen perlu nggawa dheweke menyang dokter hewan utawa ngenteni dheweke mari dhewe, amarga tumindak lan swasana durung kena pengaruh lan dheweke durung kayane gatel

    1.    Monica santos ngandika

      Woy ShyGirl.
      Ora, kucing ora normal yen mripate mripate biasane. Sampeyan bisa uga duwe nalika ndeleng wong sing sampeyan tresnani, nanging sampeyan ora mesthi nduwe. Yen sampeyan duwe, iku amarga sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo ngandhani apa sing sejatine kedadeyan, amarga dheweke bisa ngalami alergi, utawa rasa nyeri.
      A Salam.

  14.   jhordana ngandika

    Halo, udakara rolas dina kepungkur, aku njupuk bocah ing dalan. Dheweke teka karo infeksi mripat, sing nyoba diobati kanthi ngresiki wilayah kasebut kanthi teh lan ngilangi lendir sing disekresi.
    Dina iki esuk, dheweke tangi karo mripat sing kena infeksi, abang lan meh ora mbukak mripat kiwa; mripat tengen nalika dheweke bisa mbukak iku abang lan katon metu. Kita nggawa dheweke menyang dokter hewan, dheweke menehi resep kanggo kita, lan kita miwiti perawatan sanalika mulih.
    Pitakonanku, apa mripatmu tengen bakal lurus maneh sawise infeksi? Aku lali takon dokter hewan.
    regards

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Jhordana.
      Ya aja padha sumelang. Bakal mari 🙂
      A Salam.

  15.   ariana ngandika

    Kucingku mrengut mripate lan gatel, aku ngira bakal kedadeyan lan dheweke kayane wis apik lan ing sawijining dina dheweke muring-muring lan mlayu ngubengi omah, mripate mbledhos. Kasus kasebut langka banget.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ariana.
      Nuwun sewu amarga kedadeyan kucing sampeyan 🙁
      Muga-muga saiki luwih apik.
      A ngrangkul

  16.   Cristian ngandika

    Halo, kucingku wingi tangi karo mripat siji karo bocah sing nyimpang lan bengkak lan nangis sethithik saiki turu sedina muput lan ngusap mripat. Aku ora ngerti apa aku kudu golek dokter hewan utawa bisa nindakake apa-apa kanggo nambani iku

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Cristian.
      Luwih becik ndeleng dokter hewan, luwih-luwih yen wis "sewengi." Umume, aku bakal menehi sampeyan mripat lan sawetara dina sampeyan bakal nambah. Wani 😉

  17.   Minerva ngandika

    Halo, kucingku menehi konjungtivitis lan mripat kiwa kaya-kaya wis ilang, kornea nutupi kabeh mripate lan aku wedi dheweke bisa kelangan, apa sing bisa aku lakoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Minerva.
      Luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sayange, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa ing omah, kajaba ngresiki nganggo banyu chamomile 🙁.
      Akeh semangat.

  18.   Alex ngandika

    hello,
    Aku nemokake sawetara bocah cilik umur 8 dina ing kothak, kita diwenehi formula khusus lan kabeh, nanging salah sijine tangi kanthi mripat tengen sing abuh banget lan amarga isih ditutup, dheweke kepengin ngerti yen serius ? Kita wis ngresiki dheweke kanthi infus chamomile. Aku bisa menehi dheweke kanggo ngedhunake peradangan, prilaku normal, dheweke ora lemah lembut.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alex.
      Sampeyan bisa uga cokotan lemut utawa serangga liyane.
      Sejatine ing prinsip, aku bakal ujar manawa ora, nanging aku uga nyaranake nggawa menyang dokter hewan. Dheweke bisa uga menehi krim anti-inflamasi kanggo nyuda pembengkakan.
      A Salam.

  19.   Kenya ngandika

    Hoa, aku butuh nulungi kucingku sawetara dina kepungkur, dheweke mlaku kanthi tlapukan mripate tengen kabeh abuh lan dheweke ora bisa mbukak, duwe getih sithik saiki wis nambah sithik, nanging ing sisih ndhuwur kelopak mata dheweke katon abang lan Aku ngerteni manawa dheweke rada repot, aku bisa nulungi aku nggawa dheweke menyang dokter hewan, nanging aku ora yakin karo wangsulan dokter.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Kenya.
      Nyuwun ngapuro apa sing kedadeyan karo kucing sampeyan 🙁. Aku nyaranake sampeyan njaluk pendapat veterinari nomer loro, yen sampeyan durung yakin karo apa sing wis dikandhani sadurunge.
      Bisa uga dheweke alergi marang sesuatu, utawa sawetara penyakit, nanging mung bisa dicritakake dening profesional.
      A Salam.

  20.   Dagma ramirez ngandika

    Halo kucingku aku adus, dina Rebo lan wingi dheweke wedi ... Lan dina iki awan aku ngukur dheweke kanggo nyuwek mripat cilik dheweke wis duwe 2 .. Lan saben tamto aku adus ... Nanging dheweke biasane ... Nanging dheweke cuddly lan dheweke ora kaya ngono lan mripate abuh !! Apa sing bisa diduweni lan apa sing apik kanggo dheweke ... amarga duweke bayi lan aku ora pengin kedadeyan sing ala ... Minangka bocah wadon dheweke duwe ...

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Dagma.
      Sampeyan bisa uga wis ngalami reaksi alergi marang sampo kasebut.
      Yen ngono, sampeyan kudu ndeleng dokter hewan.
      A Salam.

  21.   Melati Alexia ngandika

    Kucingku duwe mripat biru langit lan tiba-tiba turu lan nalika tangi, dheweke duwe mripat kuning kaya coklat lan normal, dheweke mung ora mbukak mripat lan kadang-kadang dheweke katon kaya edan. Nesu banget aku bisa mbebayani utawa bisa dicopot nganggo chamomile? Utawa aku bisa nindakake tindakan liya? .O (╯ □ ╰)

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alexia.
      Iki bisa uga minangka tandha hepatitis. Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan kanthi cepet.
      A Salam.

  22.   Angie Panebra ngandika

    Halo, kepiye aku pengin takon? Aku dadi gelisah 'Aku duwe anak kucing umur 5 dina sing mripat sing abuh lan awake peteng luwih peteng tinimbang liyane' sadulure liyane sing lemu 'gedhe 'nanging dheweke iku setengah saka sedulur-sedulure' duwe awak akeh amarga awake ceking banget, dheweke ora pengin mangan apa-apa, kita wis ngombe susu 'nanging dheweke isih kuwatir karo mripate' iku normal apa Aku nindakake ing kasus iki? tulung

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Angei.
      Ora, iku ora normal. Mripat kucing ora kudu abuh, apa maneh yen cilik banget.
      Sampeyan bisa uga bisa uga ora goresan dening ibumu, utawa digigit serangga.
      Aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      Salam, lan semangat.

  23.   Angel Vidal ngandika

    Apa sampeyan bisa nulungi aku, mripat bocahku bengkak ing njero, dheweke nangis akeh lan meh ora mbukak, aku wis nyoba infus chamomile, nanging durung bisa sukses.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Malaikat.
      Nyuwun ngapunten bilih kucing nduwe mripat sing salah.
      Apa sampeyan ngerti manawa dheweke ora sengaja goresan awake dhewe utawa wong liya - utawa kewan liya - sing natoni dheweke? Apa dheweke alergi karo bledug utawa wis kontak karo iritasi?
      Kucing bisa luh amarga sawetara sebab: infeksi, tukak, alergi.
      Yen chamomile ora bisa digunakake, luwih becik dokter dokter mriksa lan menehi tetes mata tartamtu kanggo kasus sampeyan.
      Akeh semangat.

  24.   Williams galviz ngandika

    Halo, kucingku umur 1 wulan duwe kelopak mata njero suwek saka goresan saka biyunge, ora getihen utawa netesake luh nanging metu saka kuning, ora bisa nutup kelopak mata lan uga mripat abuh lan duwe mripat mamang, apa bakal mari normal utawa sampeyan butuh operasi? lan uga, apa bakal katon apik utawa ora?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo William.
      Aku ora ngira butuh operasi, nanging kudu netesake mripat supaya tatu bisa mari lan, luwih dhisik, cepet.
      Sumangga.

  25.   Williams galviz ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran 😀

    1.    Monica santos ngandika

      Matur suwun, Williams 🙂.

  26.   Selene ngandika

    Halo, kucingku duwe kelopak mata kaping telu sing abuh ing mripat siji lan saya abang, bisa dadi apa? lan apa sampeyan bisa ngilangi mripatmu amarga?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Selene.
      Kelopak mata nomer telu saka kucing bisa uga abuh amarga ana goresan sing diwenehake kucing liyane, anane badan asing, alergi, lan liya-liyane.
      Aku ora mikir yen dheweke bakal kelangan mripate, nanging luwih becik aku ngajak dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa. Dheweke bakal ngerti kanthi luwih ngerti apa sing diduweni lan cara nambani.
      Akeh semangat.

  27.   Samantha ngandika

    Halo! Ya, aku duwe pitakon. Aku duwe anak kucing loro, loro-lorone padha dolanan lan saiki nalika tekan omahku, aku weruh yen salah sijine duwe goresan ing mripat, lan dheweke katon rada abuh lan mendhung, lan aku nganggep adhine adhine kasar karo dheweke lan nyokot dheweke. Apa sampeyan bakal entuk bali? Apa sampeyan bakal ndeleng maneh? Kasunyatane kuwatir yen dheweke ora weruh.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Samantha.
      Resiki nganggo chamomile kaping 3-4 dina. Dadi bisa uga bakal pungkasane ngobati awak dhewe 🙂.
      Oalah, yen telung dina kliwat lan dheweke durung apik, aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan.
      A Salam.

  28.   Jessica ngandika

    Halo, sore sing apik, aku kuwatir karo anak kucingku, umure wis umur 1 wulan 3 dina amarga bengi nganti esuk dheweke mripat cilik ditutup karo lagaña kaya-kaya lagaña tetep ditutup

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jessica.
      Sampeyan bisa uga wis nglarani ati, utawa mripat sing jambon.
      Aku nyaranake ngresiki nganggo chamomile, nggunakake gauze sing resik saben udakara kaping papat utawa kaping lima saben dina.
      Yen ora nambah telung dina, luwih becik dheweke kudu ditrapake karo dokter hewan.
      Wani, lan sabar banget, yen masalah mripat bisa suwe banget.

  29.   rodrigo ngandika

    Halo, aku pengin njaluk tulung, anak kucingku dina iki nalika ndeleng dheweke kanthi mripat abuh lan abang kanthi getih, dakkira kaya ing plafon, sawetara tangga teparo wis nindakake perkara sing dakdeleng ... Aku ora duwe sumber daya kanggo ngeterake dheweke menyang dokter hewan. BANTU AKU ..!

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Rodrigo.
      Sampeyan bisa nyoba ngresiki kanthi nggawe infus chamomile lan ngresiki mripat kanthi ngresiki kasa nganggo banyu iki. Nanging sampeyan kudu ngerti manawa iki kemungkinan bisa dadi solusi sementara.
      Luwih becik nemoni dokter hewan. Aku dudu dokter hewan lan aku ora bisa menehi pitunjuk apa obat sing bisa diwenehake supaya bisa dadi luwih apik, nuwun sewu.
      Sampeyan bisa ngobrol karo profesional kanggo ngerti apa sampeyan ngidini sampeyan mbayar kanthi cara cicilan, utawa menyang Pelindung Kewan kanggo ndeleng manawa bisa nulungi sampeyan.
      Akeh, akeh semangat.

  30.   Vanessa ngandika

    kucingku duwe apel siji mripat mung siji baris lan mripat bunder liyane

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Vanessa.
      Kepiye kesehatan sampeyan? Apa wae sing nggawe sampeyan curiga kudu dideleng karo dokter hewan, yen ngono.
      A Salam.

  31.   agustine ngandika

    Halo, aku kuwatir mripatku tengen kucing dadi bengkak lan saiki kita ora bisa nemokake dokter kewan
    Apa sing bisa aku lakoni? Aku maca akeh perkara, sing bisa ditindakake kajaba kain

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Agustin.
      Piye kucing sampeyan?
      Saka omah, sayang sampeyan ora bisa nindakake luwih saka nyoba njaga kalem lan ngresiki mripat kanthi kasa sing dibasahi chamomile.
      Sumangga.

  32.   Kevin ngandika

    Halo, dina iki aku tangi lan ndeleng yen mripat kucingku setengah kabur kanggo kucingku, kayane lara lan njaga ing antarane mripat sing ditutup. 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Kevin.
      Sampeyan bisa ngresiki nganggo kasa resik sing dibasahi ing chamomile (infus), nanging yen ora bisa nambah pirang-pirang dina, luwih becik ndeleng dokter hewan.
      A Salam.

  33.   Paloma Arroyo Gabaldon ngandika

    Hello!
    Aku mung njupuk anak kucing saiki. Dheweke ora tekan pungkasan wulan, nanging aku kuwatir banget amarga dheweke duwe mripat sing sithik, salah sijine tetep mbukak nanging sing liyane isih abuh lan ditutup kabeh, uga nalika ngresiki dheweke nyadari yen dheweke duwe zat abu-abu.
    Apa sing bisa tak lakoni? Aku kuwatir banget yen ora pengin ngilangi mripat cilik kasebut utawa dadi saya parah.
    Nalika dijupuk, kita ngerteni lan sedulur lanang loro uga ora nutup mata.
    Tulung tulungana!

    1.    Monica santos ngandika

      Hai dara.
      Cilik banget, sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan, luwih-luwih yen sadulure uga lara.
      A Salam.

  34.   JuanDavid ngandika

    Good evening.
    Dina iki aku ndeleng kucing yen salah sawijining mripate wis rada tutup lan nalika nyedhaki ndeleng detail, aku ngerti yen murid kasebut duwe warna ijo ijo. Lan normalitas yaiku ireng. Apa sing bisa dadi? Lan apa sing kudu aku lakoni?
    Matur nuwun banget.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Juan David.
      Sampeyan luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan. Dheweke bakal ngerti carane ngandhani apa sing sampeyan duwe lan carane ngatasi.
      A Salam.

  35.   Monica santos ngandika

    Hai Jazmin.
    Sampeyan kudu nggawa dheweke menyang dokter hewan. Sampeyan bisa uga ngalami pendarahan, nanging mung dheweke sing bisa ngandhani.
    A Salam.

  36.   Paula ngandika

    Halo, apa sing kedadeyan yaiku yen aku duwe anak kucing umur 3 wulan, nanging dheweke wis ngalami iritasi mripat lan saiki mripate wis radang, apa obat liya sing bisa ditindakake ?????

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Paula.
      Sampeyan bisa ngresiki mripate kanthi kasa resik sing dibasahi infus chamomile, kaping telu saben dina.
      Yen ora nambah pirang-pirang dina, utawa yen saya parah, aku nyaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  37.   yulieth carvajalino ngandika

    Sugeng siang. Apa sing kedadeyan yaiku kucingku duwe sisih tlapukan ngisor sing radang lan gatel lan dheweke asring kedhep. Apa bisa dadi. Matur suwun wangsulan

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Yulieth.
      Sampeyan bisa uga duwe obyek asing ing kelopak mata utawa ing mripat sampeyan.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa menyang dokter hewan kanggo mriksa.
      A Salam.

  38.   Monica ngandika

    Halo anak kucingku mripat bengkak lan abang. Aku kuwatir kucingku umure wis 2 wulan

    1.    Monica santos ngandika

      Wigati
      Disaranake sampeyan supaya enggal nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa lan perawatan.
      Salam lan semangat.

  39.   Daniela ngandika

    Halo, tulung apa sampeyan bisa nulungi aku? Kucingku sing tuwa nggrundel mripat kucing cilikku lan duwe mripat, uga cenderung akeh.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Daniela.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo dipriksa lan dirawat.
      A Salam.

  40.   Camila Diaz ngandika

    Halo, nyuwun pangapunten, nanging aku sedih lan wedi amarga anak kucing saya mripate rada pecah lan umure mung 2 sasi, mripate katon nggegirisi lan aku rumangsa wis ilang, nanging aku mung pengin ngerti kepiye carane bisa. sing mripate Iku nutup utawa supaya iku ora ngiwa, marang kula please?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Camila.
      Aku nuwun sewu, nanging aku ora bisa ngandhani. Aku dudu dokter hewan.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan, sing paling ora bakal menehi katrangan babagan apa sing bisa ditindakake.
      Anak kucing iku enom banget, lan yen ana kedadeyan sing ala, sampeyan kudu tumindak cepet.
      Akeh semangat.

  41.   Carina ghetie ngandika

    Halo ... Aku kuwatir banget, kucingku ngalami konjungtivitis sawetara minggu kepungkur (muga-muga aku wis nulis kanthi bener) lan nalika mripat kiwa liwat dheweke ditutup lan abang maneh, mula aku ngira konjungtivitis maneh nanging Aku mung maca kayane ora ...
    Aku ora ngerti apa sing kudu aku lakoni, aku urip adoh banget saka dokter hewan lan aku bakal plancongan 10 dina menyang negara liya, sawetara sedulur bakal menehi pakan, nanging ora ana sing liya lan aku wedi yen ana kedadeyan kasebut. ..
    Aku ora ngerti apa sing kudu digawe, saran?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Carina.
      Sampeyan bisa takon supaya ngresiki mata kanthi kasa sing dibasahi infus chamomile, nggunakake gauze kanggo saben mripat. Kaya iki ping telu dina.
      Muga-muga bisa dadi luwih apik.
      A Salam.

  42.   juliet ngandika

    Halo ... kucingku duwe limang kucing sepuluh dina kepungkur, kabeh bocah cilik lair kanthi mripat cilik, nalika pirang-pirang dina wis ditutup sethithik amarga metu saka kuning sing metu, nanging salah sawijining kucing duwe barang sing metu saka soket mripat, mripat cilik katon ala banget. Aku kudu kuwatir yen ana prekara sing serius, dheweke pancen bayi.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Juliet.
      Sampeyan bisa ngresiki nganggo banyu lan chamomile, kaping 3-4 dina, nanging sing paling disaranake yaiku nggawa menyang dokter kewan.
      A Salam.

  43.   Gabriel ngandika

    Halo, apa ana sing bisa nulungi aku, lan apa sing kedadeyan yaiku bocah cilik saka dalan teka ing omahku lan uga, amarga ora lunga, aku mutusake kanggo ngurus, nanging jebule mripat iki wis rusak. setengah ditutup, dibukak kanggo Kadang, nanging aku wis ngerteni yen nggawe rahasia zat sing transparan, aku ora ngerti, kucinge wis 2 dina ing omahku, aku nggawa menyang dokter kewan kanggo duwe iku dicenthang? Matur nuwun, dina sing apik

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Jibril.
      Ya, mesthine bakal dadi sing paling disaranake.
      Oalah, bukak reresik nalika nganggo gauze sing dibuwang ing infus chamomile, kaping telu saben dina.
      A Salam.

  44.   Monica santos ngandika

    Hai Patricia.
    Nuwun sewu, nanging aku dudu dokter hewan lan aku ora bisa ngandhani.
    Aku nyaranake sampeyan nggawa menyang profesional.
    A Salam.

  45.   Nataly venegas ngandika

    Halo, kucingku umure mung 3 wulan lan dina iki kita ndeleng mripate abuh, lan nangis banget, aku ora ngerti apa sejatine lan kuwatir banget :(

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Nataly.
      Sampeyan luwih becik nggawa dheweke menyang dokter hewan kanthi cepet. Dheweke bakal ngandhani apa sing kudu ditindakake.
      Akeh semangat.

  46.   dilcia ninet ngandika

    Nuwun sewu, aku pengin ngerti. Sampeyan duwe panganan kanggo kucing. Dadi wiwit. Dheweke meneng lan nutul mripat dheweke lan dheweke ora bisa mbukak lan nalika kita mbukak dheweke biru kaya aku ora bisa ndeleng mripate. Dheweke duwe warna lan aku kuwatir banget 3 dina lan aku wedi yen dheweke bakal kelangan mripate. Aku pengin takon apa dheweke duwe apa-apa nalika kita nemokake vetrinarian wiwit saiki. Ing negara saya ora akeh

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Dilcia.
      Nuwun sewu, aku ora bisa ngandhani apa sing diduweni. Aku dudu dokter hewan.
      Bisa uga dheweke kena, utawa liya-liyane. Paling apik sampeyan kudu ndeleng profesional nalika bisa.
      A Salam.

  47.   Alejandra ngandika

    Kucingku duwe kucing udakara sewulan kepungkur, nanging nganti saiki mung siji sing mbukak mripate, nanging durung rampung, aku saben dina ndeleng, lan dina iki nalika njupuk salah sawijining bayi, mripate abuh
    Lan sejatine aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni, kayane mripate bakal metu lan sing liyane isih tetep nutup nanging mbukak.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alejandra.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan. Aku dudu, lan aku ora bisa ngandhani apa sing salah karo dheweke.
      Muga-muga bisa enggal mari.
      Sumangga.

  48.   Luis ngandika

    Halo, 15 dina kepungkur, kucingku duwe 2 anak kirik, nanging wingi nalika dak priksa, aku weruh ana salah sawijining bocah sing mripat abuh banget, ukurane marmer, aku ora duwe masalah (ibune kena infeksi mata) nanging ora ngerti apa aku kudu nglamar dadi bayi. Aku kudu piye?

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Luis.
      Aku nyaranake sampeyan konsultasi karo dokter hewan ing barkibu.es (aku ora).
      Sampeyan ora kudu ngobati kucing dhewe tanpa saran saka profesional, amarga bisa uga luwih elek.
      Salam lan semangat.

  49.   guida ngandika

    HELLO. kucingku duwe luka sing mbukak saka luh sing abang lan nganggo banyu lan digawe lan kudune tiba

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Guida.
      Aku nyaranake sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan sanalika bisa. Aku ora, lan aku ora bisa ngandhani apa sing salah karo dheweke.
      Muga-muga sampeyan bisa enggal sehat.
      A Salam.

  50.   ludmila ngandika

    Halo, anak kucingku umur 7 dina lan dheweke mbukak mripat wingi, jebule nalika dheweke mbukak mripat tengen, mripat tengen dadi gedhe banget lan nyimpang ing sisih siji, dina iki dheweke tangi karo bocah liyane sing abuh lan uga nyimpang, apa sing bisa tak lakoni??! praupane bengkak banget lan mripate nyawang kanthi sumunar lan werno abu-abu

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Ludmila.
      Nuwun sewu babagan kedadeyan kucing sampeyan, nanging dudu dokter hewan.
      Aku menehi saran supaya sampeyan nggawa menyang profesional.
      A Salam.

  51.   Barbara ngandika

    Apik Kucingku sing umur 2 wulan mung duwe siji mripat kanthi lagacies lan angel dheweke mbukak ... mripat liyane ana ing kondisi sing sampurna lan kadhang kaya sneeze. Apa bisa dadi?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo barbara.
      Dheweke bisa kadhemen, nanging mung dokter hewan sing bisa ngucapake.
      Muga-muga sampeyan enggal mari.
      A Salam.

  52.   Ora Ana Wong Kene ngandika

    Halo, anak kucingku umur 2 wulan lan wiwit dina Senen iki, mripate wiwit abuh banjur nganti dheweke ora bisa ndeleng lan duwe lagaña, aku ngumbah karo tèh lan ora ana apa-apa, aku sedhih amarga kelangan kadhemen bobot lan godhong cilik loro sing wis abuh, nuwun sewu ndeleng kaya ngono 🙁

    1.    Monica santos ngandika

      Wigati
      Nuwun sewu nuwun amarga kucing sampeyan ora apik
      Aku dudu dokter hewan, nanging mesthine wong-wong saka barkibu.es bisa nulungi sampeyan.
      Sumangga.

  53.   Kekasih kewan ngandika

    Halo, matur nuwun kanggo informasi sing mbantu aku. Kaping pisanan kucingku duwe mripat jambon lan mengko yen aku adus dina iki, katon kaya dheweke nganggo eyeliner ireng. Apa aku kuwatir banget? lan aku mikir yen iki salahku, nanging nalika aku nemokake kaca iki, aku wis ngerti lan luwih tenang.

  54.   Blanca ngandika

    Anak kucing kanca duwe mripat sing rada bengkak, lan wis rada luh.
    Sampeyan ora bisa nggawa dheweke menyang dokter hewan, nanging apa sampeyan bisa menehi dheweke?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Blanca.
      Sampeyan mung bisa ngresiki nganggo banyu lan kasa steril. Nanging saenipun, bakal katon profesional, amarga ora duwe apa-apa, nanging bisa uga.
      Matur suwun!

  55.   Lucy ngandika

    Kaping pisanan, matur nuwun kanggo artikel sing menarik banget iki lan nuduhake lan njawab pitakon sing ditakoni wong liya. Kucingku duwe mripat sing rada radhang, hiperaktif banget lan sawetara dina kepungkur aku weruh yen mripate radhang. Aku ora ngerti apa amarga jotosan utawa masalah mripat, sing aneh yaiku dheweke ora duwe crone utawa mripat abang. Thanks in advance kanggo wektu lan saran.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lucy.

      Sampeyan bisa uga mung umpluk, nanging yen ora apik, utawa yen sampeyan ndeleng abang utawa goresan, luwih becik sampeyan golek dokter hewan.

      Greetings.

  56.   Ginger ngandika

    Halo, kucingku duwe mripat siji karo tlapukane abang, bisa uga jengkel, mripatmu dadi radang (kaya jinis kantung sing diresiki) lan nalika direndhem ndhelik ing sisih ngisor mripat lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake):

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Jahe.

      Disaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan kanggo mriksa.

      Sumangga.

  57.   vania ngandika

    Kucing keblasuk nglebokake 2 bayi ing kebonku nalika aku ngerti yen dheweke ana ing kebonku, kucing-kucing kasebut wis umur 1 wulan ... siji kucing apik nanging kurus Sing liyane duwe bal gedhe ing weteng lan uga duwe mripat. abuh kaya bal ... aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake amarga dheweke cepet-cepet ndhelikake lan liyane ibune ora ngidini aku ndemek ...?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Vania.

      Aku nyaranake sampeyan nyoba ngganggu ibu, nyelehake kaleng kanggo kucing.

      Anak kucing kanthi mripat sing ala kudu dideleng karo dokter hewan sadurunge kedadeyan dadi luwih parah.

      Greetings.

  58.   Pepe ngandika

    Aku duwe bayi lambung lan ponakanku disabet ing arah mripat tengen
    Dadi abuh, nuduhake
    Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Pepe.

      Disaranake nggawa dheweke menyang dokter hewan sanalika bisa.

      Greetings.

  59.   Angie diaz ngandika

    Hai, piye kabarmu Aku kuwatir, kucingku umure wis 6 wulan lan wiwit sakedhep, eyelid ngisor ing mripat tengene bengkak, nanging dheweke ora duwe debit utawa apa-apa, mung nalika katon ing cahya, praupane mlumpat lan medeni aku, mung pengin meneng wae.

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Angie.

      Nuwun sewu, aku ora bisa nulungi sampeyan. Luwih becik sampeyan nggawa dheweke menyang dokter hewan, supaya dheweke bisa ngerti apa sing diduweni lan cara ngobati dheweke supaya bisa nambah.

      Sumangga.

  60.   Alma ngandika

    Halo, aku duwe kucing umur 5 taun, wiwit dina nganti dina sabanjure, dheweke tangi kanthi mripate mbengkong, aku nggawa dheweke menyang dhokter, dheweke menehi tetes lan suntikan, nanging wis 4 dina mengko padha karo wiwitan.

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Alma.

      Kadhangkala, dheweke bisa mbutuhake wektu luwih suwe kanggo mari. Nanging sing paling ngerti yaiku dokter hewan.
      Yen ora apik, aja ragu-ragu njupuk maneh kanggo ndeleng apa sing dicritakake.

      Greetings.

  61.   delanny ngandika

    Halo, delengen, kucingku wis seminggu mata kiwa bengkak, ngetokake banyu lan balung pipine bengkak lan rambut rontog ing bagian ngisor tulang pipi lan ngetokake zat kaya zat sing padha metu nalika kita. ngeruk stilt kanggo titik mbukak liyane getih ing wilayah

    1.    Monica santos ngandika

      Hi Delanny.

      Nyuwun pangapunten, nanging ora bisa nulungi amarga kita dudu dokter kewan.

      Iku luwih apik yen sampeyan njupuk sanalika bisa kanggo ndeleng spesialis.

      Greetings.